Pocetna Društvo DIGITALNI PRIVREDNI VODIČ

DIGITALNI PRIVREDNI VODIČ

513
0
Podelite

U Regionalnoj privrednoj komori Zlatiborskog upravnog okruga 2. februara održana je prva prezentacija Digitalnog privrednog vodiča Srbije Digitalni privredni vodič je portal koji je nastao u saradnji Centra za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije i kompanije Virtual Digital Innovation sa ciljem da na jednom mestu bude obuhvaćena celokupna privreda Srbije, preduzetnici, institucije, mala, srednja i velika preduzeća s mogućnošću detaljnog uvida u njihove kapacitete uz korišćenje usluga koje pruža gugl pretraživač. Prisutni su tokom prezentacije informisani kako firme da predstave svoj proizvodni program, kapacitete, lokaciju i druge, za njih važne informacije na sajtu Digitalni privredni vodič koji je već u funkciji. Za sada je na njemu 23 firme od kojih su tri iz Zlatiborskog upravnog okruga, a adresa sajta je dpv.rs

-Naša osnovna ideja je da privreda Srbije bude dostupna na jednom mestu i na srpskom i
na engleskom jeziku, a krajnji cilj je povećanje vidljivosti domaćih kompanija na gugl pretživaču. Članovi Digitalnog privrednog vodiča imaju mogućnost kontinuiranog vođenja društvenih mreža što je danas veoma bitno, kao i prisustvo na gugl mapama. Ako je, na primer, odrerđeno preduzeće na sajtu Digitalnog privrednog vodiča ono ima svoju naslovnu stranu, kratak tekst o preduzeću, radno vreme i sve druge neophodne informacije, a jedna od dodatnih pogodnosti su i virtuelne ture kroz objekte i prostore firme. Sve to je dostupno 24 časa dnevno tokom cele godine i nema nikakvih ograničenja
niti granica – ističe Dušan Stefanović, regionalni koordinator za Zlatiborski upravni okrug što se tiče Digitalnog privrednog vodiča Srbije.

Prema rečima Stefanovića, na osnovu istraživanja koje je rađeno, privrednici Zlatiborskog upravnog okruga upućeni su u prednosti ovog vodiča.

-Kada uđete na sajt Digitalnog privrednog vodiča dobićete bazu firmi i mogućnost pretrage po gradovima, po kategorijama i podkategorijama po delatnostima. Na primer, ako čekirate Užice videćete celokupnu privredu užičkog kraja na jednom mestu. To je veoma bitno investitorima – ističe Stefanović. Visina članarine u Digitalnom privrednom vodiču Srbije zavisi od broja usluga koje će vodič pružati određenoj firmi.

R. Popović