Pocetna Politika Zavetnici: gradska pijaca – “vila promaja”

Zavetnici: gradska pijaca – “vila promaja”

404
0
Podelite
Foto: GO Zavetnici

Za samo milion evra, novca građana Užica, dobili smo pijacu koja je sve samo ne funkcionalna. Krov je postavljen previše visoko, tako da duva sa svih strana i prokišnjava, prodavci pored tezgi su prinuđeni da nose kišobrane, a letos, verovatno i suncobrane. Od vlasnika tezgi se traži uvođenje fiskalnih kasa i korišćenje elektronskih vaga, iako ne postoje priključci za struju. Verovatno su projektanti mislili da se za rad ovih uređaja koristi snaga promaje, koje sada ima više nego ikad?

Zbog svega navedenog pijaca je uglavnom prazna, jer ljudi neće da plaćaju pijačninu, kada ne postoje adekvatni uslovi za rad. Čak je pre mesec dana održan protest vlasnika tezgi, koji su vidno nezadovoljni. I pored toga reakcije nadležnih nema, kaže se u saopštenju Gradskog odbora Srpske stranke Zavetnici.

U saopštenju kažu da su blagovremeno upozoravali da će nakon rekonstrukcije gradske pijace, koja je papreno koštala, biti više problema nego koristi i da smo došli u situaciju da sve što su zamerali, pokazalo se kao realan problem. Građani Užica dobro znaju za čuvenu rekonstrukciju bazena, koja će ponovo koštati Užičane, a sada će izgleda biti slična situacija i sa pijacom.

Izgleda kao da se gradska vlast trudi da sve uradi pogrešno, i da je jedino bitno da se ogroman novac iz budžeta potroši, a šta će za taj novac građani dobiti manje je bitno.

Očigledno je da će pijaca morati da pretrpi rekonstrukciju, pa nas zanima od kog novca će to biti urađeno?

Srpska stranka Zavetnici, smatra da se građanima Užica više ne sme zavlačiti ruka u džep, i da odgovorni za ovakvo stanje, koji sede u gradskoj vlasti, moraju biti ti koji će platiti popravke. U suprotnom će nivo bahatosti dostići vrhunac, jer nigde u normalnom svetu ne postoji da vlast radi šta hoće, a da građani plaćaju sve njihove greške!