Pocetna Društvo Da šume bude više! Da se lepše diše!

Da šume bude više! Da se lepše diše!

310
0
Podelite

SBB fondacija je u društvu mališana, na prvi dan proleća zasadila 35 sadnica hrasta i jasena u dvorištu Osnovne škole “Miodrag Milovanović Lune“ u selu Karan u okolini Užica, u okviru akcije pošumljavanja „Da šume bude više! Da se lepše diše!“

SBB fondacija će tokom ovogodišnje akcije u saradnji sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije u više osnovnih škola širom gradova Srbije zasaditi ukupno oko 1.300 sadnica javora, hrasta lužnjaka, graba, belog jasena, mleča i raznog voća.

Hvala SBB fondaciji što nam je donirala sadnice hrasta i jasena. Mi smo došli na ideju da sadnja bude danas, na Svetski dan šuma i želimo ovom prilikom da podignemo svest kod naših učenika i da zasade sadnice u naše dvorište koje imamo nameru da uređujemo i dalje“, izjavila je direktorka osnovne škole, Vera Simić.

Uporedo sa akcijom pošumljavanja, SBB fondacija poklanja gradovima i opštinama 100.000 košarastih vrba zajedno sa BEFT-om i iz donacija GIZ-a, E3 International i Cifor-Icrafa.

Pozivamo sve gradove, opštine i organizacije koje imaju kapaciteta da posade hiljadu i više košarastih vrba da se prijave na mail kako bi dobili sadnice na poklon i tako doprineli svojoj okolini.