Pocetna Društvo “Bioktoš” u štrajku

“Bioktoš” u štrajku

1537
0
Podelite

Zaposleni u JKP “Bioktoš” započeli su ranije najavljeni štrajk. Odluku o štrajku donela su sva tri reprezentativna sindikata “Sloga”, Nezavisni i Samostalni. Radnici, njih oko sto okupljeni su u dvoruštu u Krčagovu, gde se nalazi garaža za parkiranje vozila užičkog komunalnog preduzeća. U podne je počeo najavljen novi sastanak sa predstavnicima Osnivača.

Radnici traže povećanje zarada 20 odsto, isplatu uvećanog regresa za godišnji odmor i toplog obroka sa 230 dinara na 500 dinara i zahteva isplata solidarne pomoći.

Kako nam je rekao predsednik sindikata “Sloga” Vlade Ristanović novi sastanak sa predstavnicima osnivača, grada Užice biće održan danas oko podneva u Krčagovu na kome će se dalje pregovarati o radničkim zahtevima.

– Ostajemo pri svojim zahtevima, a to je 20 odsto veće plate. Naši zahtevi su zahtevi za pregovore i nisu decidni. Imamo jasna rešenja i oni stalno kažu ukoliko to firma može da izdrži …Odgovorno tvrdimo da “Bioktoš” može da izdrži veće plate, jer pare nekontrolisano odlaze. Recimo prema Sistemu objedinjene naplate 18 miliona dinara za neke usluge prema nama, a to je naplata smeća. Smatramo da su one mnogo manje. Prostora za povećanje plata ima, kaže Ristanović, sindikat “Sloga”.

U centru grada kontejneri su poluprazni, ili prazni i očigledno se poštuje minimum procesa rada kada je u pitanju higijena najužeg gradskog jezgra.