Pocetna GKC Konkurs za najbolji strip kaiš

Konkurs za najbolji strip kaiš

638
0
Podelite

U okviru festivala „Užički strip susreti“, Gradski kulturni centar je raspisao konkurs za najbolji strip kaiš (strip u jednom redu, sa jednim, dva, tri ili četiri kadra i celovitom pričom/idejom/dosetkom).

Učesnici mogu biti svi učenici osnovnih i srednjih škola, crtači, zaljubljenici u strip, simpatizeri i radoznali, kao i svi koji su uvereni da imaju šta da kažu, nasmeju nekog, izraze generacijski krik ili su autentični predstavnici užičkog duha, kaže se u konkursu.

Festival „Užički strip susreti“ želi da probudi kreativnost u sličicama i rečenicama. Najbolji radovi biće objavljeni u Vestima, a jednog dana i u nekoj publikaciji, koja bi predstavila manifestaciju.

Tema je slobodna. Prva tri rada dobiće i nagrade: strip izdanja domaćih izdavača. Tu odluku će doneti žiri sastavljen od strip stvaralaca.

Rok za slanje je 24. april, a radove možete  poslati na adresu: Gradski kulturni centar, (sa naznakom konkurs za strip kaiš), Trg Svetog Save 11, 31000 Užice ili dostaviti lično u prijemnu kancelariju.