Pocetna GKC Proglašeni pobednici

Proglašeni pobednici

291
0
Podelite

U Gradskom kulturnom centru sinoć su, 26. aprila, proglašeni pobednici na prvom konkursu za „Najbolji strip kaiš“ u tri kategorije koji je organizovan u okviru ovogodišnjih drugih „Užičkih strip susreta“. U komisiji koja je vrednovala radove bili su Vladimir Vesović, pedagog u beogradskoj školi stripa „Đorđe Lobačev“, Zoran Stefanović, strip scenarista i legenda stripa Igor Kordej kao predsednik.

U kategoriji stariji uzrast, prvu nagradu dobila je Marina Tasić, drugu nagradu Ljubica Tasić, a treću Saša Stojanović koji je bio i najstariji učesnik konkursa.

U kategoriji srednjeg uzrasta prva nagrada pripala je Dimitriju Obradoviću, učeniku petog razreda OŠ „Stari grad“. Drugu nagradu dobio je Vukašin Sekulić učenik osmog razreda Prve osnovne škole kralja Petra II, a treću Andrej Vukotić, OŠ „Mito Igumanović“, Kosjerić.

U kategoriji najmlađeg uzrasta, prvu nagradu dobila je Iva Bojković, učenica IV razreda OŠ “Dušan Jerković”, drugu nagradu Nikola Milić, drugi razred OŠ „Slobodan Sekulić“, a treću Sunčica Bogdanović, učenica trećeg razreda OŠ „Dušan Jerković“.
Najmlađi učesnik konkursa bio je Mateja Milošević, učenik prvog razreda OŠ „Dušan Jerković“ i on je dobio pohvalu.

Učesnici konkursa strip kaiš su radili na slobodnu temu.

Filip Baralić, direktor Gradskog kulturnog centra koji je nagrade uručivao, rekao je da će nagrađenim i pohvaljenim učesnicima konkursa „Najbolji strip kaiš“ koji nisu prisustvovali proglašenju, nagrade i pohvale biti naknadno uručene.

– Radova je bilo dosta, klinci su se potrudili žestoko i nama u komisiji nije bilo lako da donesemo odluke. Nagrade su dobili oni koji su stvarno bili najbolji, naročito u domenu načina kako pričaju priču, ne toliko u crtačkoj veštini, jer strip zahteva i dobro crtanje, ali i znanje kako ispričati priču – prokomentarisao je velikan stripa Igor Kordej.