Pocetna Društvo Od Preljine do Pojata za 40 minuta

Od Preljine do Pojata za 40 minuta

425
0
Podelite
Foto: FB Goran Vesić

Na Moravskom koridoru, otvorena je prva deonica od Pojata do Makrešana, dužine 16,8 kilometara. To je deo auto-puta od Pojata do Preljine, vrednog 800 miliona evra.

Moravski koridor najveći je infrastrukturni projekat u Srbiji koji će povezati Rasinski, Raški i Moravički okrug.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, da tehnički Moravski koridor spaja koridore 10 i 11, odnosno auto-put Beograd–Niš i auto-put “Miloš Veliki” koji vodi prema Crnoj Gori i Republici Srpskoj, od Požege.

Foto: FB Goran Vesić

“Na tom potezu, kada pogledate Pojate, Ćićevac, Stalać, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo, do Čačka živi oko 500.000 ljudi i ima oko 20.000 malih i srednjih preduzeća. Kao i svaki put, doneće bolju saobraćajnu povezanost jer će se od Preljine do Pojata stizati za 40 minuta, a biće više investicija. Jedna od posledica izgradnje prvog dela Moravskog koridora do Makrešana – velika industrijska zona između Ćićevca i Varvarina, na 22 hektara, jer sada kada imate put investitori žele da dođu, što znači više radnih mesta za ljude koji žive u tim gradovima, bolji standard, bolji život i razvoj turizma”, istakao je Vesić.

Digitalizovan auto-put znači pametan auto-put, pokriven put sa vaj-faj mrežnom, da možete da dobijete informacije o svemu što se dešava na auto-putu, ako se negde dogodi nesreća, udes, da usporite, da li je negde magla, preporuka koja se automatski daje na panelima koji su digitalni, koliko da vozite, da li da siđete s puta, objasnio je Vesić.