Pocetna Sport Bronza za karatistkinje u Beočinu

Bronza za karatistkinje u Beočinu

454
0
Podelite

U subotu 06. maja u Beočinu održan je Kup Srbije za kadete, juniore i seniore u katama i borbama gde je ekipa kadetkinja Karate kluba Užice osvojila bronzu, a u pojedinačnim borbama Jovana Pejić je osvojila, takođe treće mesto.

Ekipa kadetkinja Karate kluba „Užice“ Jovana Pejić, Stefanija Irić, Sofija Arsenijević i Sandra Gavrilović zauzele su treće mesto. U prvom kolu su bile slobodne, u četvrtfinalu pobeđen je KK „Vitez“ iz Beograda, da bi u polufinalu, u veoma neizveznom tromeču, bile poražene od KK „Žandamerija“ iz Beograda, koje su zauzele prvo mesto.

U pojedinačnim borbama najuspešnija je bila Jovana Pejić u kategoriji kadetkinje do 47 kg. Posle dve pobede, poražena je polufinalu i tako osvojila bronzanu medalju. Stefanija Irić i Sofija Arsenijević u kategoriji do 54 kg poražene su u četvrtfinalnim mečevima, posle jedne pobede. Kod juniorki do 59 kg Bojana Karaičić, poražena je u prvom kolu od finalistkinje. Lidija Trmčić i Pavle Ristović-seniori, nisu nastupili zbog povreda.

U nedelju 07.maja, takođe u Beočinu, održan je „Dunav kup“ za mlađe takmičare. Ekipa muških nada u katama Ognjen Zdravković, Andrej Milaković i Maksim Jojić osvojili su srebrnu medalju, dok je u pojedinačnom nastupu Andrej Milaković 2012 klasa C osvojio bronzanu medalju.