Pocetna Ekonomija Zlatibor se predstavio na prolećnom “Ukus festu” u Beogradu

Zlatibor se predstavio na prolećnom “Ukus festu” u Beogradu

332
0
Podelite

Turistička organizacija Zlatibor učestvovala je na prolećnom festivalu domaće hrane i pića “Ukus fest” koji je održan u subotu, 13. maja 2023. godine u beogradskom hotelu “Metropol”.

Pred 50 izlagača, preko 2.000 posetilaca i velikim brojem medija koji su pratili događaj, najavljena je predstojeća letnja turistička sezona na Zlatiboru. Prisutnima su predstavljeni turistički potencijali “zlatne” planine, inovacije i kapitalni projekti opštine Čajetina. U godini u kojoj najposećenija planina Srbije proslavlja važan jubilej, 130 godina organizovanog razvoja turizma, ulažu se veliki napori da se što većem broju potencijalnih turista predstave brojni sadržaji, atrakcije i aktivnosti koji će njihov boravak na Zlatiboru učiniti jedinstvenim.

Na ovogodišnjem prolećnom “Ukus festu” predstavljena je široka lepeza domaćih proizvoda iz cele Srbije, a posetioci festivala imali su priliku da probaju razne arome i uživaju u degustaciji različitih gastronomskih specijaliteta.

Turistička organizacija Zlatibor uvek rado učestvuje i podržava manifestacije koje promovišu domaće proizvode, jer su upravo domaći, lokalni i autentični proizvodi tokom dugog niza godina imali velikog značaja za razvoj brenda i prepoznatljivosti Zlatibora u zemlji, regionu i širom sveta.

Manifestaciju “Ukus fest” podržali su Ministarstvo poljoprivrede Vlade Republike Srbije, Privredna komora Srbije, Sekretarijat za privredu i turizam Skupštine grada Beograda, Turističke organizacija Srbije i Beograda.