Pocetna Sport Bronza za Sergeja na Balkanskom prvenstvu u karateu

Bronza za Sergeja na Balkanskom prvenstvu u karateu

244
0
Podelite

Balkansko prvenstvo u karateu za decu do 13 godina održano je proteklog vikenda u Baru u Crnoj Gori. Na prvenstvu je učestvovalo 11 zemalja sa preko 1300 takmičara. Karate klub „Užice“ je imao dva reprezentativca u katama.

U veoma jakoj konkurenciji, prošlogodišnji prvak Balkana, trinaestogodišnji Sergej Kurćubić, uspeo je i ove godine da se domogne medalje. U prvom kolu pobedio je takmičara iz BiH, u drugom Albanca, da bi u četvrtfinalu izgubio od takmičara iz Turske, koji je osvojio zlatnu medalju. U repasažnim mečevima pobedio je dva takmičara iz Srbije, koji su mu inače direktni konkurenti, i tako osvojio bronzanu medalju.

U konkurenciji dečaka jedanaestogodišnji Ognjen Zdravković izgubio je od Hrvata u prvom kolu, rezultatom 3:2 i nije imao šansu da se bori za medalju.

– Sergej je još jednom pokazao kako se bori za svoju zemlju. 38 takmičara je bilo u njegovoj kategoriji i malo je falilo da odbrani titulu prvaka Balkana, osvojenu prošle godine u Beogradu. On je pravi primer super dečaka, na koga bi deca trebala da se ugledaju. Odličan đak, učesnik na školskim takmičenjima iz više predmeta, recitator i vrhunski karatista, koji predstavlja svetlu budućnost srpskog karatea -rekao je trener Miloš Ršumović.