Pocetna Društvo „ZaČEPimo predrasude“ na Svetski dan zaštite životne sredine

„ZaČEPimo predrasude“ na Svetski dan zaštite životne sredine

506
0
Podelite

Udruženje invalida cerebralne i dečije paralize Užice povodom obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine, realizuje kao deo svojih programskih aktivnosti jedan tzv. likovno – ekološki performans „ZaČEPimo predrasude“ na Gradskom trgu u ponedeljak, 5. juna sa početkom u 12 časova.

Ova aktivnost je osmišljena tako da učesnici, kroz zabavu, druženje i likovno-kreativni rad uz podršku svojih učitelja i stručnih lica, kredama crtaju i iskažu svoja zapažanja na temu „Životna sredina i inkluzija“. Takođe, učenici će prikazati i svoje kreativne radove nastale i korišćenjem čepova.

Udruženje invalida cerebralne i dečije paralize Užice pokrenulo je januara 2014. godine, u saradnji sa prijateljima Udruženja, akciju „ZaČEPimo predrasude“.

Akcija prikupljanja plastičnih čepova (i druge tvrde, reciklabilne plastike) sadrži više motiva:

– Očuvanje životne sredine kroz propagiranje reciklaže plastičnog otpada;
– Upoznavanje što većeg broja sugrađana sa radom i aktivnostima Udruženja i
– Obezbeđivanje određenih finansijskih sredstava namenjenih unapređenju položaja članova Udruženja.

Od početka akcije najponosniji smo na učešće naših sugrađana, a posebno onih najmlađih i mladih – dece predškolskog i školskog uzrasta koji daju najveći doprinos našoj akciji tokom svih devet godina trajanja akcije. Ta činjenica ima specifičnu težinu ako se uzme u obzir da se i ekološka svest i empatija najlakše i trajno formiraju u mlađem uzrastu. Akciji su se od početka priključile mnoge ustanove i javna preduzeća, organizacije, kao i kompanije i preduzetnici iz Užica i regiona.