Pocetna Fudbal Partizan osvojio Kup prijateljstva 2023

Partizan osvojio Kup prijateljstva 2023

342
0
Podelite

Partizan je po prvi put u svojoj istoriji osvojio Soccerbet Kup prijateljstva, pošto je u finalu savladao ekipu Osijeka sa 3:2. Heroj crno-belih bio je centarfor i najbolji strelac celog turnira Dušan Jovanović koji je sa dva gola u drugom poluvremenu kreirao preokret i doneo svom timu veliku pobedu.

Finale Soccerbet Kupa prijateljstva 2023 bilo je sigurno jedno od najzanimljivih u istoriji takmičenja. Osijek je došao do vođstva u 23. minutu. Lugarić je šutirao sa nekih 17-18 metara, golman Partizana Radulaški je kratko odbio loptu, a na nju je natrčao Solić i sproveo je u mrežu. Do kraja poluvremena nije bilo promene rezultata, a Partizan je nakon 15 minuta igre u drugom poluvremenu uspeo da dođe do preokreta. Prvo je kapiten Alilović odlično izveo slobodan udarac u 54. minutu i udarcem preko živog zida savladao golmana Osijeka Ugrešića za 1:1. Samo 3 minuta kasnije, Partizan je preokrenuo rezultat. Nakon centaršuta sa leve strane, Jovanović je odlično skočio i glavom pogodio metu za prednost beogradskog tima od 2:1. I pored toga što su za samo tri minuta primili dva gola, Osiječani se nisu predali i ponovo su krenuli u napad, a ta ofanziva im se isplatila u 65. minutu kada je njihov najbolji strelac Lugarić izjednačio na 2:2.  U 69. minutu ponovo Dušan Jovanović svojim drugim golom na ovom meču, a ukupno petim na turniru, dovodi svoj tim u vođstvo od 3:2. Fenomenalno se Jovanović snašao posle jedne dubinske lopte, prijemom je potpuno izbacio svog čuvara, a zatim rutinski savladao golmana.

Partizan je tako posle dva izgubljena finala konačno uspeo da dođe do prestižnog pehara iz trećeg pokušaja. Sa druge strane, i pored svog drugog poraza u finalima Soccerbet Kupa prijateljstva, fudbaleri Osijeka takođe zaslužuju sve čestitke na svemu što su prikazali tokom ovogodišnjeg turnira.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je heroj finalne utakmice, napadač Partizana Dušan Jovanović, koji je takođe osvojio i nagradu za najboljeg strelca turnira. Centarfor Partizana je postigao ukupno 5 golova na turniru od kojih će se sigurno najviše pamtiti poslednja dva koja je dao u finalu. Nagradu za najboljeg golmana Soccerbet Kupa prijateljstva 2023 dobio je čuvar mreže Borca iz Banja Luke Vuk Nikolić koji je bio najzaslužniji što je njegova ekipa stigla do polufinala. Nikolić nije primio niti jedan gol u grupnoj fazi, a takođe je uspeo da sačuva svoju mrežu i u četvrtfinalu. Nagrade najboljim igračima dodeli su fudbalske legende i promoteri ovog turnira Vladan Binić  i Vladimir Petrović Pižon, kao i Savo Milošević koji je jedan od pokretača ovog takmičenja.