Pocetna Politika SSP Užice: Ugrožena saobraćajna bezbednost građana zbog nebrige vlasti

SSP Užice: Ugrožena saobraćajna bezbednost građana zbog nebrige vlasti

402
0
Podelite

Od septembra 2022. godine traju problemi građana prigradskih i seoskih naselja Sinjevca, Stapara i Bioske zbog raskopanog puta, radova koji kasne, neodgovornosti i neorganizovanosti nadležnih u lokalnoj samoupravi, kaže se u saopštenju Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Užice.

Prvo je u septembru raskopan zbog uvođenja kišne kanalizacije, zatim ponovo u novembru zbog uvođenja gasa, a zbog vremenskih prilika, koje su nadležni mogli i predvideti u zimskom periodu u ovom brdsko planinskom kraju, radovi su završeni tek u februaru. Od tada do danas asfaltiranje nije započeto, niti se zna ko treba da ga izvede ni kada.

Građani se žale da im je ugrožena bezbednost, na ovom ionako strmom putu jer kola od nanosa mulja, blata i rizle iz iskopanih kanala i kiše proklizavaju, mimioližanje je gotovo nemoguće zbog izbegavanja rupa, točkovi upadaju u kanale oštrih ivica jer je prethodni asfalt sečen zbog postavljana cevi, tako da im se i oštećuju vozila, točkovi, amortizeri, pragovi. Na osnovu svega navedenog, apelujemo na lokalnu samoupravu da što pre izađe u susret zahtevima građana i asfaltira put, da se ne igra sa bezbednošću stanovnika i ne izlaže građane daljim nepotrebnim troškovima, zbog svog nerada i neorganizovanosti.

Podsećamo nadležne i da je u pitanju put I prioriteta, od strateške važnosti za grad jer vodi ne samo do pomenutih naselja već i do brane Vrutci odakle se grad Užice snadbeva vodom i da se zamisli nad činjenicom u kakvom je stanju prohodnost tog pravca, za vozila specijalne namene u slučaju neke havarije na sistemu vodosnabdevanja, ako se po njemu jedva kreću, obična putnička kola i građani jedva stižu do svojih kuća, navodi se u saopštenju GrO SSP Užice.