Pocetna Politika Šesti protesni skup “Užice protiv nasilja“ u četvrtak

Šesti protesni skup “Užice protiv nasilja“ u četvrtak

624
0
Podelite

Šesti protesni skup “Užice protiv nasilja“ održaće se u četvrtak 15. juna na platou ispred Gradske kuće s početkom u 19 časova, poručuju iz organizacionog odbora “Užice protiv nasilja”.

Ništa od opravdanih zahteva građana nije usvojeno, a vlast se trudi da izazove sukobe i zaoštrava krizu društva. Sve je više ekscesa, napada na građane i javne ličnosti koji učestvuju ili podržavaju proteste. Ovo je samo početak i oni neće stati jer nemaju adekvatan odgovor na talas nezadovoljstva i stotine hiljada ljudi koji pokazuju svoje protivljenje i nepristajanje na pogubnu politiku SNSa, kako na ulicama Beograda tako i širom Srbije.

Predsednik se od početka godine do sada 300 puta obratio građanima preko nacionalnih medija, u nameri da kao hipnotizer omami narod i prikaže mu drugačiju stvarnost od one u kojoj živimo. Sada u svojoj nemoći i očaju proziva opozicione lidere i poredi svoje i njihove ocene u školi, proziva i broji voditelje RTSa koliko puta lajkuju objave o protestu, šaljući poruku da su praćeni svi i da svi mogu biti kažnjeni. Da li je to država u kakvoj želimo da živimo, autokratska naseobina u kojoj je povlašćenoj manjini sve dozvoljeno, do toga da odlučuju o životima ljudi, van ustava i svih zakona. Ovo nasilje kome smo izloženi mora stati i moramo svi zajedno izgraditi pristojno društvo po meri Evrope kojoj pripadamo i vremena u kome živimo, kao što je Kenedi rekao: “Ako ne mi, onda ko? Ako ne sad, onda kad?”

Zato dođite da zajedno pokažemo da se ne plašimo i da je Užice grad ponosnih i slobodnih ljudi.

Zahtevi građana se moraju Usvojiti, pored podrške generalnim zahtevima protesta Srbija protiv nasilja, nastavlajmo protest i sa našim zahtevom i tražimo hitnu smenu Vladimira Sinđelića, člana Gradskog veća zaduženog za rad mesnih zajednica,!!!

Organizacioni odbor protesta “Užice protiv nasilja”