Pocetna Društvo Na Zlatiboru zvanično otvorena letnja sezona

Na Zlatiboru zvanično otvorena letnja sezona

305
0
Podelite

U hotelu „Zlatibor“ na Zlatiboru zvanično je otvorena letnja sezona i predstavljena turistička destinacija Zlatibor u organizaciji TO Zlatibor, Hotela „Zlatibor“ i TO Srbija. Novinarima i  influenserima iz Novog Sada i Beograda kao i iz susednih opština organizovan je obilazak najatraktivnijih lokaliteta na ovoj planini u tri dana boravka pod nazivom „Doživi Zlatibor“.

U godini kada se obeležava 130 godina organizovanog razvoja turizma na Zlatiboru nije teško pretpostaviti da će program kulturnog leta biti pažljivo osmišljan, a da će otvaranje letnje turističke sezone biti nešto drugačiji i glamurozniji nego prethodnih godina. Na poziv TO Zlatibor, TO Srbije i Hotela „Zlatibor“ juče su na ovu planinu stigli novinari i influenseri iz Beograda, Novog Sada, a današnjem zvaničnom otvaranju letnje sezone prisustvovali su i novinari iz susednih gradova i opština. Sve ih je, u kongresnoj sali „Zlatibor“ pozdravio predsednik opštine, Milan Stamatović.

„Dan Opštine je 30. jun a oko tog dana obično intezivnije najavljujemo turističku ponudu na Zlatiboru kao i projekte koji su u planu. Ove godine to su: izgradnja sportskih terena na lokaciji kod hotela „Tornik“ i duž trase gondole ka Ribničkom jezeru kao i izgradnja golf terena na lokaciji međustanice gondole u Ribnici. To su novi projekti koji će sigurno Zlatibor pozicionirati na svetsku turističku mapu jer, sve do sada što smo uradili nekako je usmereno na domaćeg gosta, a ovo bi bio iskorak ka inostranim gostima. Na nama je ogroman teret odgovornosti i obaveza da izađemo u susret brojnim sportskim ekipama koje žele da dođu na pripreme na Zlatibor, jer što se tiče smeštajnih kapaciteta – tu možemo da odgovorimo, ali kada je reč o broju i kvalitetu sportskih terena , dakle sportske infrastrukture, nemamo dovoljno da bi ugostili sve zainteresovane inostrane ekipe“, rekao je predsednik Stamatović.

Foto: TO Zlatibor

Direktor TO Zlatibor je rekao da, pored standardnih atrakcija i lokaliteta, kulturnog leta u kojem će uživati besplatno svi posetioci Zlatibora, ove godine će akcenat biti stavljen i na avanturističke sadržaje.

„Verujemo da će ovo biti jedna uspešna sezona, za nas jako bitna jer je ovo sezona u kojoj obeležavamo jubilej, 130 godina organizovanog turizma na Zlatiboru i voleli bi da to bude obeleženo novim rekordom u posećenosti, pre svega u većem broju dolazaka, kao i broju noćenja. Mi smo se bazirali i promocije radili na teritoriji Srbije, jer procentualno gledano 70 posto gostiju koji dolaze ovde su iz Srbije, dok su 30 posto strani gosti, mahom iz Regiona. Imali smo početkom godine nekoliko značajnih promocija pre svega na tržištu Kine, a te rezultate očekujemo u sledećoj godini. Verujem da će u ovoj popunjenost Zlatibora biti vrlo dobra i da će svih 50 000 kreveta, koliko Zlatibor nudi, biti popunjeni“, izjavio je Živanović.

Domaćin ovog dešavanja, generalni direktor NS Hotels grup „Zlatibor“, rekao je da se ovaj hotel samo u godini dana poslovanja može podičiti sa preko 60 000 ostvarenih noćenja, a ugostili su i više od 80 različitih skupova. Ovom prilikom istakao je i uzuzetnu podršku koju imaju od TO Zlatibor i lokalnom samoupravom, što omogućava realizaciju novih ideja kako bi se ispunila očekivanja modernog turiste.

Foto: TO Zlatibor

„Kao što znate, ugostiteljstvo se razvija sve više i Zlatibor je sve masovnija destinacija. Naši sadržaji su prepoznati kako u našoj zemlji tako i u Regionu, a možemo da se pohvalimo bogatim sadržajem u našem hotelu. Ovo je u nekoliko poslednjih godina najveća investicija na Zlatiboru koja prevazilazi 50 miliona evra“, naglasio je Milosav Dunjić.

Sa atraktivnim sadržajima na Zlatiboru novinare i influensere su upoznali i direktori „Gold gondole Zlatibor“i Ski centra „Tornik“, a o Zlatiboru kao jednoj od Top pet destinacija govorila je ispred TO Srbija, Danijela Veljović. Sa opisanim će se u naredna tri dana gosti upoznati i lično.