Pocetna Pozorište “Pustinjska ljubav” na letnjoj kiši

“Pustinjska ljubav” na letnjoj kiši

291
0
Podelite

Najmlađi su u večernjim časovima mogli da uživaju i pored slabe kiše u dečjoj predstavi “Pustinjska ljubav” koja je održana na Kraljevom trgu na Zlatiboru. Rađena je po tekstu Biljane Zdravković, u režiji Nemanje Jovanovića, koji su ujedno i glumci u ovoj predstavi, a u produkciji pozorištanceta “Smajli” iz Užica.

Dečja lutkarska predstava “Pustinjska ljubav” govori o prijateljstvu, ljubavi i borbi sa opasnim pustinjskim paukom. To je interaktivan komad pun zapleta i dinamike u kome su se smenjivale lutke i glumci. Bilo je dosta smeha, mališani su oduševljeni predstavom, ali i zanimljivo kostimiranim glumcima i lutkama s kojima su ostvarili interakciju. Osim toga dosta pouka izvukli su iz same predstave.

Dečje pozorište uvek pored zabave i razonode nosi važne poruke, učeći decu šta znači biti dobar, pravičan, pošten, vredan. Kroz ovu zabavu deca otkrivaju magiju pozorišne umetnosti.

Program dečjeg Kulturnog leta na Zlatiboru nastavlja se u nedelju, 6. avgusta kod Kraljeve česme u 17 časova, kada će deca moći opet da uživaju u petodnevnim radionicama “Cirkus za sve” Kreativnog pogona iz Novog Sada.