Pocetna Užice Donacija za odeljenje fizijatrije užičke bolnice

Donacija za odeljenje fizijatrije užičke bolnice

548
0
Podelite

Udruženje invalida cerebralne i dečje paralize Užice doniralo je sto za masažu odeljenju fizijatrije Opšte bolnice Užice. Ovaj sto namenjen je za terapije osoba sa invaliditetom ali i drugim pacijentima.

Na inicijativu fizioterapeuta i ostalih zaposlenih u Zdravstvenom centru Užice Udruženje invalida cerebralne i dečije paralize obezbedilo je donaciju jer je odeljenje fizijatrije jako bitan segment u zdravlju kako članova Udruženja tako i ostalih građana. Na odseku fizikalne medicine zaposlena je i osoba sa invaliditetom i na osnovu predloga pokrenuli smo aktivnosti da pomognemo kako bi se olakšao njihov rad – istakla je Ana Đokić, sekretar Udruženja distrofičara Zlatiborskog okruga.

Usledila je brza reakcija članova koji čine Omladinski tim Udruženja, a prvenstveno Valentine Marković, članice Udruženja cerebralne i dećije paralize koja je u dogovoru sa roditeljima sto poklonila Udruženju, a ono ga doniralo bolnici.

– Sa ovom donacijom naše aktivnosti se ne završavaju i u narednom periodu uslediće biće ih još sa ciljem nabavke još opreme za fizikalnu terapiju koja je veoma važna za osobe sa invaliditetom i druge pacijente- naglasila je Đokić.

Dr Ivana Milićivević, zamenik direktora Opšte bolnice Užice zahvaljujući se na donaciji rekla je da to predstavlja rezultat dugodišnje saradnje sa Udruženjem cerebralne i dečije paralize.

– Udruženje je prepoznalo potrebu za ovakvom donacijom koja će olakšati svakodnevni rad i pružiti bolju uslugu tretmana na fizikalnoj medicini. Očekujemo i dalje uspešnu saradnju sa Udruženjem-navela je dr Milićevič.

Ona je dodala i da su u proteklom periodu nabavljeni novi aparata uz podršku Grada Užica, deo opreme i nameštaja je zanovljeno zahvaljujući angažovanju načelnika, kao i Ministarstva zdravlja na adaptaciji prostora produžene nege i lečenja.