Pocetna Čajetina Čajetini 6,2 miliona za sufinansiranju strateških dokumenata

Čajetini 6,2 miliona za sufinansiranju strateških dokumenata

446
0
Podelite

Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj dodelilo je opštini Čajetina tri ugovora o sufinansiranju strateških i razvojnih dokumenata u ukupnoj vrednosti od  6.200.000 dinara.

Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek dodelio je danas ugovore o sufinansiranju projekata za izradu razvojnih dokumenata regionalnog razvoja gradonačelnicima i predsednicima 23 grada i opštine u Srbiji u vrednosti od 58.884 miliona dinara.

Sredstva opštini Čajetina su dodeljena za izradu Strategije  lokalnog ekonomskog razvoja za period od 2024-34. godine, Studije opravdanosti sa projektno-tehničkom dokumentacijom za poslovni blok sa objektom Inovacionog centra na Zlatiboru, kao i Strategiju kontrole i smanjenja populacije napuštenih životinja.

Strategija lokalno ekonomskog razvoja opštine Čajetina za period od narednih 10 godina će biti ključni vodič za dugoročno planiranje i ekonomski napredak opštine, stvarajući tako podsticaje za investicije i otvaranje novih radnih mesta.

Izrada studije opravdanosti i projektno-tehničke dokumentacije za poslovni blok i objekat Inovacionog centra Zlatibor (IBC), ima za cilj buduće obezbeđivanje prostornih i kadrovskih kapaciteta u skladu sa potražnjom, ali i da privuče više inovativnih kompanija i pretvori opštinu Čajetina u centar za istraživanje i razvoj u različitim industrijama.

Takođe, dodeljen je i ugovor o sufinansiranju projektno-tehničke dokumentacije kompleksa JP „Zoohigijena Čajetina“ u cilju podizanja prostornih kapaciteta preduzeća.