Pocetna Sport Pobednici teniskog turnira “ZLatibor open” Oparnica i Popovska

Pobednici teniskog turnira “ZLatibor open” Oparnica i Popovska

268
0
Podelite

Internacionalni juniorski teniski turnir „Zlatibor open 2023“ J30 (kategorije 5 pod okriljem ITF-a) održao se na  terenima TK „Zlatibor springs“ u periodu od 4.-10. septembra 2023 godine.

Ovogodišnji juniorski turnir započeo je  kvalifikacijama 02. septembra u kome je učešće uzelo 39 takmičara u muškoj kategoriji i 16 takmičarki u ženskoj kategoriji.

Od ponedeljka  do nedelje  34 najbolja igrača u obe konkurencije odmerili su  snage u takmičarskom delu. Posle veoma uzbudljivih mečeva koji su igrani svakodnevno na terenima u zlatiborskom naselju Gajevi, u nedelju 10. septembra od 10 časova došlo je vreme za finala. U ženskom finalu sastale su se sestre Popovski, Dušica i Milica. Uzbudljiv finalni meč pripao je starijoj sestri Dušici koja je u ovom neobičnom finalu bila uspešnija i slavila 2-0 u setovima po gemovima 6-4, 6-4.

Muški singl takođe je dobio pobednika posle dva odigrana seta. U finalnom meču snage su odmerili drugi nosilac turinira Aleksandar Oparnica i Luka Ćeramilac. Ćeramilac je veliko iznenađenje ovog turnira pošto je u prethodnim kolima izbacio nekoliko bolje plasiranih tenisera, uključujući  i prvog nosioca Nemca Darena Jigina,   međutim danas nije imao snage da pruži jači otpor Oparnici koji je dominatno slavio 2-0 u setovima (6-2,6-1)

Direktor turnira Miloš Dedić istakao je zadovoljstvo samim takmičenjem. Posebno mu je prijalo što  su se  domaći teniseri plasirali u finalne mečeve u jakoj konkurenciji  među učesnicima iz preko 30 zemalja. Zahvalio se Opštini Čajetina na saradnji i podršci u organizovanju internacionalnih turnira na Zlatiboru koja traje preko 15 godina. U ovom periodu  organizovano je preko 12 profesionalnih turnira i 6 juniorskih turnira. Uz već pomenutu pomoć Opštine, kao i uz pomoć Mocart fondacije u planu su novi događaji koji bi pomogli u razvoju ovog sporta na “zlatnoj planini”. Prema rečima direktora turnira u planu je da se tokom meseca septembra na Zlatiboru organizuju “Dani tenisa” u okviru kojih će biti organizovani juniorski ITF turnir, profesionalni turnir i jedan Kup za mlade nade kao podrška mladim teniserima.

Na Zlatiboru se u mesecu septembru održava još jedan ozbiljan teniski turnir fjučers ITF kategorije, za koji kvalifikacije počinju 23. septembra.