Pocetna GKC „Revija bluz bendova“ u oktobru u GKC-u

„Revija bluz bendova“ u oktobru u GKC-u

470
0
Podelite

Udruženje „Vox Experience“ organizuje „Reviju bluz bendova“ koja se održava 13. i 14. oktobra u Gradskom kulturnom centru u Užicu, u organizaciji Udruženja ljubitelja bluza i roka „Glas iskustva“.

Petak, 13/10/2023. godine

20:00h – Otvaranje festivala
– Promocija knjige „ Rockopis 3“, gost: autor knjige Živko Ivković (Šabac)
-„Living in the material world – Živeti u materijalnom svetu“ (Priča o kolekciji svih ploča George Harrison-a), gost: Saša Stojanović (vizuelni umetnik i kolekcionar ploča)

21:00h – Koncert
– The Bad Week (Novi Sad)
– The Highlanders (Užice)
– Jam session

Subota, 14/10/2023. godine

18:00h – Radionica bluz gitare – Mikica Milosavljević (Smak)
(Kratak istorijat bluza, Uticaj bluza na savremenu muziku, Osnovne harmonske postavke /bluz krugovi/, Pentatonika /dur,mol,bluz skala,skala sa šestim tonom/, Osnovne zamene u harmoniji, Šta svirati na odredjeni stupanj u dvanaestici, Bluz paterni, BB King box…/šta je svirao i zašto svi gitaristi koriste njegov izum /SRV/ stil, primeri, pomak ka Rok bluzu/, Roben Ford /moderan pristup sviranju/… primeri iz njegovih najpoznatijih knjiga, John Mayer… verovatno najpoznatiji gitarista današnjice…primeri iz njegovih pesama kao direktno naslanjanje na bluz tradiciju.., Šumadijski bluz…Bluz u parku…zašto su te pesme bitne …šta je novo u njima…) – Ulaz slobodan

21:00h – Koncert
– Love Struck – SRV tribute (Novi Sad)
– Slide Ride (Niš)
– Jam session