Pocetna Politika Užice protiv nasilja – govori Ivan Mandić, član Predsedništva SSP-a

Užice protiv nasilja – govori Ivan Mandić, član Predsedništva SSP-a

296
0
Podelite

Devetnaesti protesni skup “Užice protiv nasilja“ održaće se večeras na platou ispred  Gradske kuće s početkom u 19 časova.

Umesto da se usvoje opravdani zahtevi građana vlast pojačava represiju i pritisak o čemu svedoči i najnoviji napad, pokušaj ubistva Peđe Voštanića, aktiviste Lokalnog fronta iz Kraljeva, koji je zadobio teške telesne povrede, a životi su i dalje ugroženi i inspektorima Milenkoviću, Matiću i Isakovu samo zato što beskompromisno i časno rade svoj posao na razotkrivanju slučaja Jovanjica, kažu iz Organizacionog odbora protesta.

U ovoj zemlji bez reda i zakona, stigli smo dotle da građani nisu sigurni ni za svoj život, posao ili imovinu. Ćutanjem i povijanjem glave niko neće kupiti bilo kakvu sigurnost jer će svi doći na red.

U pozivu Organizacionog odbora protest kažu da politika nasilja neće proći i da se sramnoj politici SNS-a bliži kraj. Srbija mora postati uređena, evropska zemlja u kojoj institucije funkcionišu jer ne živimo u srednjevekovnoj, azijatskoj despotiji, koja je idealno uređenje po radiklaskim merilima, već u XXI veku. Na skupu će govoriti Ivan Mandić, član Predsedništva SSP-a.