Pocetna Politika Ilić: Na protestu sam zbog dece

Ilić: Na protestu sam zbog dece

328
0
Podelite

Suprotno očekivanjima okupljenih dvadeseti protest „Užice protiv nasilja“ protekao je bez uobičajene šetnje i obraćanja govornika.

Kako je objasnio konferansije Branko Ilić šetnja i blokada saobraćaja su izostali iz bezbednosnih razloga, zbog gužve, saobraćaja i mogućih incidenata. Pretpostavlja da je razlog za manji broj okupljenih strah, nepoverenje, izostanak vremena kod građana.

– U privatnim razgovorima sugrađani nam daju podršku onome što radimo, ali se plaše da to javno i pokažu učešćem na protestima. Naše je kao organizatora da budemo čuvari vatre – poručio je Ilić koji očekuje da će iduće nedelje biti veći broj demonstranata što će biti dovoljno za šetnju. On kaže da ogroman broj problema muči naše sugrađane, ali da ne zna da li je u pitanju strah, nepoverenje, ili nemanje vremena za protest.

– Ja sam ovde zbog moje dece i nemam gde da odem, jer sve što imam je u ovom gradu, ovde su moji koreni i boriću se za ovaj grad i ovu državu – poručio je Ilić koji na proteste u centar grada dolazi iz Sevojna.

Na pitanje novinara rekao je da neće biti organizovanog odlaska građana Užica na protest u Beograd već su ljudi koji nisu članovi stranaka i ranije samoinicijativno odlazili na proteste u prestonicu.

Milan Đokić, aktivista DS-a kaže da mu se ne sviđa organizacija protesta i da je nekako sve „kilavo“. On smatra da ne treba samo šetati centrom grada, već i drugim maršutama i na taj način animirati više Užičana.

– Protiv ovog zla, samo da stojiš i da čekaš da drugi nešto uradi za tebe, od toga nema ništa – smatra Đokić koji nije bio zadovoljan odzivom sugrađana na dvadesetom protestu za razliku od njihovog starta.