Pocetna Društvo Intezivni radovi na Beloj Zemlji

Intezivni radovi na Beloj Zemlji

461
0
Podelite

“Mesna zajednica Bela Zemlja jedna je od naših najlepših mesnih zajednica i ujedno jedna od onih koje imaju mnogo potencijala za dalji razvoj. Naš zadatak je da u narednom periodu radimo na rešavanju problema, poput nedostatka kanalizacione mreže, preko infrastrukture do obezbeđivanja novih sadržaja”, istakla je obilazeći radove koji se trenutno izvode na putnoj infrastrukturi, gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

“Obišli smo danas radove na asfaltiranju putnih pravaca u Mesnoj zajednici Bela Zemlja, gde se trenutno radi u naselju Pandurica na sanaciji puta u dužini od oko 400 metara. Vrednost tih radova je oko 2,5 miliona dinara. Uradili smo ove godine i sanaciju starog magistralnog puta, i naravno radićemo i po ugovorima o udruženim sredstvima sa građanima. Raspisana je javna nabavka i kada bude odabran izvođač i ti radovi biće izvedeni”, naglasila je gradonačelnica.

Prema njenim rečima intezivno se radi na rešavanju problema nedostajuće kanalizacione mreže.

“Ceo taj projekat veoma je kompleksan i radiće se u nekoliko faza, ali u svakom slučaju već početkom naredne godine nastavićemo sa izgradnjom kanalizacione mreže jer ćemo do tada imati neophode građevinske dozvole. To će omogućiti priključenje od 80 do 100 priključaka za domaćinstva.

Kroz program Udružimo se ovde na Beloj Zemlji u blizini Crkve biće izgrađeno dečije igralište i to će sigurno biti tek početak radova, kada su u pitanju nova igrališta i sportski tereni”.

Meštanka Milena Joksimović izrazila je zahvalnost gradu i JKP “Niskogradnja” u ime meštana Pandurice. Ona je izrazila nadu da će pored vrtića koji postoji u MZ Bela Zemlja u narednom periodu ovde biti otvorena i škola.