Pocetna Društvo Prijem brucoša na Pedagoškom fakultetu u Užicu

Prijem brucoša na Pedagoškom fakultetu u Užicu

454
0
Podelite

Na Pedagoškom fakultetu u Užicu priređen je prijem za 31. generaciju brucoša. Ove godine bolji je odziv nego proteklih godina pa je na četiri studijska programa upisano 117 studenata. Na studijski program učitelj upisano je  17, za vaspitače 53, pedagoge 23 i  za trenere u sportu 24 studenta.

Na svečanosti prof.dr Snežana Marinković, dekan Pedagoškog fakulteta obraćajući se studentima istakla je da svake godine prijem nove generacije studenata predstavlja jedan od najsvečanijih dana na fakultetu.

– Sa radošću očekujemo nova mlada lica sa kojima ćemo u narednim godinama sarađivati, sa kojima ćemo se družiti, u odnosu na čija ćemo postignuća meriti i sopstvena. Znamo da ste došli iz različitih mesta puni nade i velikih očekivanja. U ime profesora i službi našeg fakulteta obećavam da ćemo učiniti sve da vam omogućimo da napredujete i rastete po meri svojih očekivanja. Nadamo da će se svako od vas osim u nauci na našem fakultetu pronaći u nekoj od mnogobrojnih što nastavnih, što vannastavnih disciplina, da ćete nastaviti da pišete, pevate, da slikate, svirate, glumite, da se bavite nekim sportom, da naučite da plivate ili skijate, da igrate, da se bavite humanitarnim radom, jednom rečju, da ćete u ovoj sredini da izrastete u dobre učitelje i u dobre ljude – istakla je Marinković.

Ona je podsetila i da je ove godine za sve studente na četiri smera obezbeđen besplatan upis.

– Dali smo šansu da svi koji upišu besplatno imaju prvu godinu, a da se onda rangiraju po uspehu za drugu godinu i na osnovu raspodele budžetskih mesta – rekla je Marinković.

Brucošima su se obratilile i njihove starije kolege koji su u Užice došli iz drugih gradova, a priređen im je i kulturno zabavni program.