Pocetna Društvo Promocija Chevening stipendija u GKC-u

Promocija Chevening stipendija u GKC-u

287
0
Podelite

Britanska ambasada u utorak, 24. oktobra u 12 časova u Gradskom kulturnom centru organizuje predstavljanje Chevening (Čivning) stipendija za master studije u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Ovaj prestižni program, koji finansira britansko Ministarstvo spoljnih poslova i međunarodnog razvoja (Foreign, Development and Commonwealth Office), u okviru koga smo ove godine poslali 7 stipendista iz Srbije na studije u Britaniju, stipendira jednogodišnje master studije na britanskim univerzitetima po izboru kandidata. Stipendija pokriva sve troškove studiranja – školarinu i potrebnu literaturu, putne i troškove britanske vize, a obezbeđena je i mesečna stipendija za ostale životne troškove.

Rok za prijave za Chevening stipendije za akademsku godinu 2024/25. je 7. novembar 2023. godine u 12 časova po britanskom vremenu.

Jedan od glavnih ciljeva Chevening programa, koji postoji već 40 godina, jeste podrška mladim liderima da dobiju vodeće uloge u budućem razvoju Srbije. Pored diplome osnovnih studija, kandidata moraju imati i najmanje dve godine relevantnog radnog iskustva. Takođe, moraju biti državljani Republike Srbije, a starosna granica ne postoji.