Pocetna Društvo Petkovica je dan kada se odlazi i na vašar (FOTO)

Petkovica je dan kada se odlazi i na vašar (FOTO)

332
0
Podelite

Vašar na Petkovicu koji „Bioktoš“ organizuje svake godine na Međaju od starog drvenog do mosta prema Autobuskoj stanici i ove godine okupio je veliki broj prodavaca i kupaca.

Tradicionalni vašar na dobro poznatoj lokaciji pored Đetinje trajaće do 19 časova, a na njemu svega kako se kaže od „igle do lokomotive“.

Kućevne potrepštine, jastuci, jorgani, posteljine, drvenarija, varjače i sita za brašno. Ali tu je i pečenje za šta su se potrudili Valjevci sa svojom hladnjačom, a cena mesa ista i jagnjetina i prasetina 2000 dinara. Kažu nema prasića sve se poremetilo.

Dva para pamučnih turskih čarapa košta 200 dinara, tri para svilenih dokolenica 150 dinara, a na štandovima izložene su i farmerice i pamučne pantalone od 500-700 dinara. Muške somotske pantalone su 1000-1200 dinara, a gumene čizme sa prošlogodišnjih 1000 dinara ove Petkovice skuplje su za 200 dinara.

Pažnju mališana privlače sitne životinje, ribice i zečevi, a duhoviti natpisi na keceljama za kuvarice svakog zasmeju.

Na Petkovici i nemačka nova mašina za mlevenje mesa od 2000 dinara i podzizači za automobile od 1500 dinara.

Brusilice i šrafilice najtraženije u delu Međaja koji je tradicionalno rezervisan za ovu robu i prodavce nameštaja. Vena  brusilica se kreće od 30 do 50 evra.

I licideri su se potrudili da vašar nikada ne prođe bez srca koja koja se poklanjaju najdražima u raznim prilikama.

„Jesenke“ su 100-200 dinara i veliki broj Užičanki čeka ovaj dan da pazari hrizanteme po pristupačnoj ceni.