Pocetna Sport Četiri medalje za užičke karatiste u Čačku

Četiri medalje za užičke karatiste u Čačku

326
0
Podelite

Karatisti Karate kluba „Užice“ osvojili četiri medalje proteklog vikenda u Čačku, gde je održano Prvenstvo Srbije za kadete i juniore, kao i Trofej Srbije za mlađe seniore.

U katama kod kadeta, iako najmlađi takmičar u kategoriji, zlatnu medalju osvojio je Sergej Kurćubić. Posle pobeda tri takmičara iz Beograda iz KK“ Čukarički Roda“ i KK“ Žandarmerija“, u finalu je ubedljivo savladao takmičara iz Kovina. Sergej je u ovoj godini prvak Srbije kod nada, treći na Prvenstvu Balkana u svom godištu, a sada je postao najmlađi kadetski prvak Srbije.

U borbama kod juniora u teškoj kategoriji Luka Bakić i kod kadeta teška kategorija Filip Kovačević su osvojili bronzane medalje. Obojica su imali po tri pobede i poraz.

Lidija Trmčić kod mlađih seniorki osvojila je srebrnu medalju.

Bojana Karajičić kod juniorki, kao i Stefanija Irić i Sofija Arsenijević nisu uspele da se domognu medalja. Jovana Pejić, naša najuspešnija mlađa takmičarka u borbama nije nastupala zbog povrede.

„Veliki uspeh za naš klub i grad. Sergej je sa dve godine starijim takmičarima, pokazao da je pravi šampion. Devojke i momci su se sjajno borili i ostavili dobar utisak“, rekao je trener Miloš Ršumović.