Pocetna Izbori 2023 Osnovan užički odbor stranke Srbija centar – SRCE

Osnovan užički odbor stranke Srbija centar – SRCE

531
0
Podelite

U Užicu je  održana osnivačka skupština gradske organizacije stranke „Srbija centar“ u Užicu.

Za predsednika Gradskog odbora izabran je Goran Radosavljević, pukovnik u penziji, a za potpredsednike Siniša Vujović potpukovnik u penziji i Miloš Nikolić, privatni preduzetnik, saopštila je stranka “Srbija centar”.

U svom govoru Radosavljević se osvrnuo na motive okupljanja oko Programa „Srbija Centra“, trenutno stanje u zemlji i, koji su politički ciljevi stranke „SRCE“ kako na republičkom, tako i na lokalnom nivou. Svoj govor je završio dotakavši se i teme lustracije.

„Program stranke govori o neophodnosti lustracije, odgovornosti za dela koja ne obuhvata krivični zakon, dela protiv etičnosti, pravde i pravičnosti.„Mnogi su zaboravili da postoji život i posle vlasti i stranačkih funkcija, jer je svaka vlast oročena i svako će odgovarati za nepočinstvapod zaštitom vlasti – rekao je Radosavljević.

Skupu se obratio i prof.dr  Slobodan Cvejić, potpredsednik stranke. Tema je između ostalog bila trenutna apatija i bezvoljnost u Srbiji, i način kako da se svo građanstvo pokrene iz svoje inertnosti. „ Mi ovde prvo treba da oporavljamo ljude, pa onda da oporavljamo građane, političke subjekte i tako dalje“, rekao je Cvejić.

Potpredsednica dr.Tijana Perić Diligenski. istakla je slobodarski duh ovoga kraja i grada i podsetila na problem iskopa  litijuma i bora u Gornjoj Dobrinji, i problem zagađenosti vazduha u Užicu.

– Ovo je grad koji više nije bezbedan. Ovo je grad koji trpi nasilje. Mislim da je vreme da se ovde podvuče crta. Šansa za to su sledeći izbori. To su izbori za pristojniju Srbiju, za normalniju Srbiju, za Srbiju kao pravnu državu. Dakle to je borba za unižene, za uplašene, za žrtve nasilja bilo psihičkog bilo fizičkog, to je borba  za sve one koji su surovo ubijeni 03-eg i 04-og maja, ali to je borba za svaku pastrmku u Đetinji, za svaki zlatni bor koji je posečen, za floru i faunu ne samo Užica već i ćitave Srbije. Hajde da im uzmemo Užice! Vratimo Užicu i Srbiji stari sjaj“. Svoj govor je završila sa stihovima Ljubivoja Ršumovića:

„Domovina se brani lepotom i čašću i znanjem,
Domovina se brani lepotom i lepim vaspitanjem“