Pocetna Društvo Izmene Prostornog plana zbog gradnje PPOV Požega

Izmene Prostornog plana zbog gradnje PPOV Požega

553
0
Podelite

Gradska skupština Užica usvojila je danas izmene i dopune Prostornog plana grada na koridoru Sevojno-Požega zbog izgradnje Regionalnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Požegi.

Izmene plana na sednici je predstavio pomoćnik gradonačelnika Predrag Gavović koji je rekao da su sve jedinice lokalne samouprave koje učestvuju u gradnji postrojenja dužne da usaglase svoje planove sa Planom posebne namene koji donosi Republika i zbog kasnijeg postupka eksproprijacije zemljišta za gradnju postrojenja u Požegi.

Izmene užičkog prostornog plana definišu koridor, postavku lokalnih kolektora sa crpnim stanicama, kanalizacionu mrežu. Kako se navodi kolektori i crpne stanice gradiće se u Gorjanima, Krvavcima, Potočanju i Zlakusi. Očekuje se da će za realizaciju ovih radova u sklopu projekta PPOV u Požegi u kome učestvuju i Kosjerić, Ivanjica i Arilje Užice dobiti 12 miliona evra.

Na početku 29. sednice odbornik opozicione stranke “Zavetnici” Vladan Virijević tražio je skidanje sa dnevnog reda nekoliko tačaka među kojima i poslovanje “Vodovoda” i “Dečjeg odmarališta “Zlatibor” i dopunu dnevnog reda informacijom o stanju u Apotekarskoj ustanovi “Užice” u formi informacije s obzirom da zaposleni ne znaju kada će plate i šta će biti sa ustanovom i šta osnivač grad Užice planira. On je rekao da javnost ima pravo da zna šta će biti sa Apotekarskom ustanovom i da su do sada stizale nemušte informacije o nekakvoj komisiji koja sagledava poslovanje.

Predlozi nisu usvojeni, a kako je rekao predsednik Skupštine Branislav Mitrović (Pozitivno Užice) radna grupa će uskoro izaći u javnost sa detaljima vezanim za probleme i poslovanje ustanove.

Dejan Krčevinac (UOL) je tražio da se na dnevnom redu nađu informacije o javno-privatno partnerstvu u vezi javne rasvete i javno-privatnom partnerstvu u vezi gradnje javne garaže na Međaju što je vladajuća većina predvođena SNS-om nije prihvatila.