Pocetna Društvo Planinarsko društvo “Rujno” najbolje u Srbiji, Dejan Tomić najbolji planinski vodič

Planinarsko društvo “Rujno” najbolje u Srbiji, Dejan Tomić najbolji planinski vodič

798
0
Podelite
Planinarsko društvo “Rujno” proglašeno je za najbolje i osvojili su tri nagrade od ukupno pet koje dodelio Planinarski savez Srbije obeležavajući Međunarodni dan planina. Nagrade se dodeljuju za rezultate ostvarene u tekućoj godini.
„Rujno“ je proglašeno  za najbolje planinarsko društvo sa pređenih 2186 kilometara i ispenjanih 122 kilometara u visinu. Druga nagrada za Najboljeg planinarskog  vodiča  Dejana Tomića iz užičkog ”Rujna”. Tokom protekle godine, Tomić je vodio ukupno 1494 planinara i sa njima je prešao 1540 kilometara, a pri usponima savladao 80 kilometara visinske razlike. Treća nagrada je dodeljena takođe vodiču Dejanu Tomiću za humanitarnu planinarsku akciju “do Ostroga za Nađu” dužine 281km.
Ovo je drugi put zaredom da ove nagrade dobija PD Rujno i vodič Tomić, iste nagrade su osvojene i 2022. godine čime je nastavljena uspešna tradicija ovog Društva u konkurenciji 187 planinarskih društava i 970 planinarskih vodiča. Najveća priznanja za PD Rujno u 27 godina dugoj tradiciji i najveći planinarski uspesi našega Grada.