Pocetna Izbori 2023 Najviše glasova listi “Srbija ne sme da stane”, opoziciona “Srbija protiv nasilja”...

Najviše glasova listi “Srbija ne sme da stane”, opoziciona “Srbija protiv nasilja” ubedljivo u centru Užica

1009
0
Podelite

Na osnovu preliminarnih rezultata izbora i izbornih štabova stranaka i koalicija u Užicu najveći broj glasova osvojila je lista “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” predvođena naprednjacima, a sledi lista “Srbija protiv nasilja”. Cenzus od 3 odsto prošlo je u Užicu pet stranka i koalicija.

U izbornom štabu SNS-a rekli su nam da je SNS osvojio u Užicu 46 odsto glasova, lista “Srbija protiv nasilja” 25-26 odsto glasova, treći je Novi DSS-POKS, četvrti Dr Nestorović i ”Glas naroda” i peti Dačićev SPS.

Koalicija “Srbija protiv nasilja” SSP-ZLF-DS-SRCE-NPS osvojila je najviše glasova u gradu i to na biračkim mestima u Biblioteci, GKC-u, Krčagovu, OŠ “Dušan Jerković”, “Stanu”…

U ovom izbornom štabu su nam rekli da još ne raspolažu preliminarnim rezultatima na osnovu većeg broja prebrojanih listića i da će se sutra oglasiti.

Koalicija Novi DSS-POKS i lista “Nada za Srbiju” predvođena Milošem Jovanovićem osvojila je u Užicu 7,6 odsto glasova i na mnogim biračkim mestima bila druga po snazi iza SNS-a rekao nam je Branko Đurić, predsednik Gradskog odbora Novog DSS-a.

Prema ovom izvoru SNS je osvojo 38 odsto, “Srbija protiv nasilja” 28 odsto glasova, SPS 4,6 odsto, Zavetnici-Dveri “Nacioanlno okupljanje” 3,17 odsto.

U užičkom SPS-u na osnovu 28 odsto obrađenog biračkog tela SNS ima 47 odsto, “Srbija protiv nasilja” 33 odsto, SPS 6,1 procenata, Dr Nestorović “Glas iz naroda” 5,67, “Nacionalno okupljanje” Zavetnici-Dveri 3,6 odsto.

Oglašavanje Gradske izborne komisije sa preliminarnim rezultatima očekuje se sutra.