Pocetna Čajetina Doček Srpske nove godine na Kraljevom trgu i u Jablanici

Doček Srpske nove godine na Kraljevom trgu i u Jablanici

406
0
Podelite

Bogat program na Zlatiboru povodom novogodišnjih praznika ove zimske sezone biće upotpunjen atraktivnim dočekom Srpske nove godine na Kraljevom trgu, kao I tradicionalnim dočekom u selu Jablanica.

Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor po tradiciji s posebnom pažnjom pripremaju obeležavanje novogodišnjih praznika na najposećenijoj planini Srbije. Tako je za doček Srpske nove godine, 13. januara sa početkom u 21:00 čas, na pozornici Kraljevog trga, ustanovljen koncert poznatih muzičkih izvođača: Bojana Marovića, Mirjane Aleksić, kao i trubačkog orkestra Dejana Jevđića. Tradicionalni doček pravoslavne Nove godine održava se ispred crkve posvećene Pokrovu Presvete Bogorodice u Jablanici sa početkom u 18 časova. Gosti koji budu prisustvovali ovoj manifestaciji imaće priliku da dočekaju pravoslavnu Novu godinu uz Božić Batu, paketiće za najmlađe, bogat kulturno-umetnički program, zvuke trube, vatromet, tople napitke (rakiju, kuvano vino, čaj), lovački gulaš, kuvani kupus i druge zlatiborske specijalitete.

Zlatibor je još jednom potvrdio lidersku poziciju u našoj zemlji kao najposećenija destinacija za provod i odmor u toku novogodišnjih praznika, a pored koncerta na trgu I tradicionalnog dočeka u selu Jablanica mnogi restorani, hoteli I ostali ugostiteljski objekti priremili su muzički program kojima gosti mogu upotpuniti boravak na Zlatiboru tokom pravoslavne Nove godine.