Pocetna Društvo Počela ski sezona na Torniku

Počela ski sezona na Torniku

739
0
Podelite

Danas je zvanično počela skijaška sezona na Torniku. Skijanje i zimski sportovi bili su besplatni za posetioce, a za vikend korisnici će imati popust 30 odsto na cene ski karata.

„Konačno je počela ski sezona, koja je kasnila zbog toplog vremena. Stvorili su se uslovi za veštačko osnežavanje i za sada je spremna jedna staza Stankova ravan – plava staza, dugačka 3 kilometra. Ako vreme bude ovako najpre ćemo otvoriti crvenu stazu, a potom i Zmajevac“, rekao je Branko Blagojević, upravnik Ski centra Tornik.

Utabanog snega na stazi je od 30 do 50 centimetara, a interesovanje skijaša je bilo veliko.

“Odlilčni su skijaški uslovi. Sistemi za veštačko osvežavanje rade punim kapacitetom, zato što su nam dobri vremenski uslovi za to. Danas je veliko interesovanje skijaša i ljubitelja snega. Na stazama je više od 200 skijaša”, kaže Nenad Savić iz Skijališta Srbije.

Nakon uspešnih praznika, Turistička organizacija Zlatibor očekuje dobru zimsku sezonu, naročito nakon povoljnih vremenskih uslova i otvaranja ski sezone na Torniku.

“Ja verujem da će ovaj vikend izamiti veliki broj lubitelja zimskih sportova upravo ovde na Tornik. Treba podsetiti da pored ovog, mi imamo dečje skijalište u samom centru Zlatibora, koje nudi zabavu na snegu, koja je u ovo doba godine i u ovom periodu najinteresantnija,” kaže direktor Tursitiček organizacije Zlatibor, Vladimir Živanović.

Opština Čajetina i TO Zlatibor organizuju u subotu, 13. januara doček srpske Nove godine na Kraljevom trgu gde će od 21 čas nastupiti Bojan Marović, Mirjana Aleksić, kao i trubački orkestar Dejana Jevđića. Doček se tradicionalno organizuje ispred crkve posvećene Pokrovu Presvete Bogorodice u Jablanici sa početkom u 18 časova.