Pocetna Društvo Predviđena dinamika radova u Prvoj osnovnoj školi

Predviđena dinamika radova u Prvoj osnovnoj školi

277
0
Podelite

Radovi na energetskoj sanaciji “Prve osnovne škole kralja Petra II” odvijaju se predviđenom dinamikom i u skladu sa ugovorom koji je potpisan sa izvođačem. Radovi se izvode tako da se nastava ne ometa, a zimski raspust iskorišćen je za zamenu stolarije.

„Uložili smo veliki napor da se što više uradi tokom raspusta, kako bi nastava tekla bez problema kada se deca vrate u školske klupe. Posebno je važna njihova bezbednost“, rekla je direktorka škole Nina Vukić.

Zamenjeno oko 100 prozora i ulazna vrata ćime će se ostvariti i značajne uštede energenata.

„Nismo menjali prozore koji su ranije renovirani, a koji su i dalje u dobrom stanju. Novi prozori su drveni. Radi se i na izradi termičke izolacije ispod krova, iznad tavanskog prostora. Po završetku grejne sezone radićemo grejanje, a polovinom marta fasadu“, kaže predstavnik izvođača radova Nemanja Popadić.

Reč je o velikoj energetskoj sanaciji vrednoj 66 miliona dinara, koju zajedničkim sredstvima finansiraju Ministarstvo rudrastva i energetike i grad Užice.

“Najpre smo uradili sanaciju krova, sada i zamenu stolarije i na proleće očekuje nas izrada fasade sa termoizolacijom. Takođe, menjamo i unutrašnji sistem grejanja odnosno, radijatore i cevi, a urađena je i ventilacija za fiskulturnu salu. Cilj nam je da energetsku efikasnost u našim školama i vrtićima podignemo na najviši nivo“, rekla gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

Ovaj objekat je star 140 godina, a poslednja veća rekonstrukcija je rađena osamdesetih godina prošlog veka kada je dograđen novi deo škole. U narednom periodu razmotriće se i mogućnosti za radove koji nisu obuhvaćeni ovim projektom, a odnose se na uređenje zidova i podova u najstarijoj užičkoj osnovnoj školi koja ima oko 1100 učenika i oko 100 zaposlenih.