Pocetna Društvo Država će pomoći sanaciju štete u Čigoti

Država će pomoći sanaciju štete u Čigoti

337
0
Podelite
Foto: ZooMUE

Ugašen je požar koji je izbio u Specijalnoj bolnici Čigota na Zlatiboru. Vatra je progutala krov B bloka ove ustanove, a na sreću, niko nije povređen.

Čajetinski vatrogasci dojavu o požaru dobili su 15-tak minuta pre ponoći. Ukupno 47 vatrogasaca sa 11 vozila tokom noći vodilo je borbu sa vatrom.

Požar je ugašen juče ujutru, a vatrogasci su i sinoć dežurali radi predsotrožnosti. Na svu sreću niko od pacijenata, gostiju ali i zaposlenih u Specijalnoj bolnici Čigota, nije povređen. Uz pomoć vatrogasaca, ali i lokalnog stanovništva, koje je prišlo u pomoć, svi pacijenti, među kojima je bilo i nepokretnih, su evakuisani.

Mesto požara sa rukovodstvom Specijalne bolnice i rukovodstvom opštine obišla je i direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, Sanja Radojević Škodrić. Ona je rekla da će država učiniti sve da se u najkraćem mogućem roku sanira šteta i Čigota vrati u normalan rad.

Šta je uzrok požara u ustanovi koja ove godine obeležava 60 godina postojanja, utvrdiće istraga koja je u toku. Još uvek je rano da se govori i o visini materijalne štete.