Pocetna Politika Konstituisana požeška skupština

Konstituisana požeška skupština

364
0
Podelite

U Požegi je održana konstitutivna sednica Skupštine opštine na kojoj je za predsednika izabrana Slavica Simović (SNS) koja je i u ranijem sazivu obavljala ovu funkciju, a za zamenika Konstantin Daničić (SRS). U koaliciji sa SPS-om i radikalima SNS ima većinu od 21 odbornika dok opozicioni PPN i NADA imaju 14 odborničkih mesta.

Pored potvrđivanja odborničkih mandata i usvajanja izveštaja o sprovedenim izborima 17. decembra prošle godine na dnevnom redu bili su i izbor sekretara Administrativno – mandatne komisije.

Sednicu koja je održana u četvrtak, 1. februara zakazao je predsednik Privremenog organa opštine Požega Đorđe Nikitović. Na proteklim lokalnim izborima lista “Aleksandar Vučić – Požega ne sme da stane, Đorđe Nikitović osvojila je 6673 glasova i 17 mandata. Lista “Požega protiv nasilja” – Bogdan Radovanović – Mišo Marković (Inicijativa za Požegu, Zeleno-levi front, Demokratska stranka Bogdan V.Radovanović 4.478 glasova ili 11 mandata.  Lista Ivica Dačić Dačić-Premijer Srbije  1371 glas ili 3 mandata, Dr Miloš Jovanović – NADA za Požegu-POKS-Radojle Bukvić 1271 ili 3 mandata. Lista dr Vojislav Šešelj – SRS  474 glasova ili 1 mandat. U koaliciji sa SPS-om i radikalima SNS ima većinu od 21 odbornika dok opozicioni SPN i NADA imaju 14 odbornika.