Pocetna Politika ZLF Užice: Saopštenje u vezi javnih nabavki

ZLF Užice: Saopštenje u vezi javnih nabavki

176
0
Podelite

Najnovije saopštenje Gradskog odbora SNS-a u Užicu još jednom pokazuje strah od raskrinkavanja koruptivnih dilova, i nikakva salva spinova i uvreda ne može sakriti nesposobnost lokalne vlasti da odgovorno i u skladu sa javnim interesom upravlja novcem svih građana i građanki Užica.

Posebno je problematično i što je pokušaj objašnjenja stigao od Gradskog odbora Srpske napredne stranke iako su organi gradske vlasti dužni da daju neophodne odgovore. Ne sumnjamo da užički naprednjaci u kršenju Ustava dosledno prate politiku svog predsednika, ali moramo podsetiti na član 5 Ustava Republike Srbije koji kaže da “političke stranke ne mogu neposredno vršiti vlast, niti je potčiniti sebi”.

Biće zanimljivo istražiti i kako to da je na adresi na kojoj je prijavljena firma koja je dobila ovaj posao nakon postojanja od samo mesec dana bila prijavljena druga firma koja je trajala celih mesec i po dana i koja je ugašena istog dana kada je “Opus DJ” registrovan. Ne sumnjamo da će vrlo brzo nezavisne i oslobođene institucije imati pune ruke posla u borbi protiv korupcije i kriminala.

Ne samo da će Zeleno-levi front i dalje pomno pratiti pripremu i realizaciju ovog i drugih projekata i aktivnosti koji se tiču delovanja javnih funkcionera, već ćemo nastaviti da raskrinkavamo koruptivne šeme pripadnika autoritarno-mafijaškog režima.