Pocetna Društvo Zapažen nastup TO Užica na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Zapažen nastup TO Užica na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

253
0
Podelite

Pod sloganom AVANTURA POČINjE OVDE! bogat izlagački program predstavilo je preko 400 izlagača iz više od 27 zemalja na 45. Međunarodnom sajamu turizma u Beogradu. Zemlja partner Sajma turizma 2024 bila je Republika Grčka. Sajam je svečano otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Turistička organizacija Užica je, u saradnji sa najznačajnijim turističkim subjektima sa teritorije našeg grada, imala zapažen nastup tokom četiri sajamska dana. Pored promocije najznačajnijih turističkih lokaliteta i atrakcija, posetiocima je predstavljeno i Užice kao Nacionalna prestonica kulture 2024 kao i MOSI igre koje će se takođe ove godine održati u gradu na Đetinji. Veliko interesovanje posetilaca bilo je i za aktivnosti u okviru prekograničnog projekata „Jačanje pešačkog koridora u prekograničnoj oblasti Srbije i Bosne i Hercegovine – E-CrossPass“ koji sufinansira Evropska unija a realizuje TO Užice. Posetioci našeg štanda imali su priliku da zavire u svet virtuelne stvarnosti: Pomoću VR naočara mogli su se istražiti najznačajniji turistički lokaliteti i atrakcije našeg kraja a duž evropskog pešačkog puta E7. Anela Ajšić, Minisarka prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona

Turističku ponudu Užica kao i razvojne projekte koji su u toku ali i koji će se realizovati tokom godine u našem gradu, osim brojnim posetiocima, predstavili smo i ministru za turizam i omladinu Republike Srbije gospodinu Huseinu Memiću, direktorki Turističke organizacije Srbije gospođi Mariji Labović, ministru za rad i zapošljavanje Nikoli Selakoviću, Aneli Ajšić, ministarki prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona, predstavnicima Grada Užica, brojnim predstavnicima turističkih agencija, turoperatorima, kao i značajnim predstavnicima turističke privrede iz zemlje i regiona.

Trećeg sajamskog dana Turistička organizacija opštine Herceg Novi i Turistička organizacija grada Užice su potpisale protokol o saradnji, te je tako ozvaničena dobra saradnja koja je posebno intenzivirana u prethodnih godinu dana.