Pocetna Društvo Vesić obišao radove u tunelu Munjino brdo

Vesić obišao radove u tunelu Munjino brdo

206
0
Podelite
Foto: FB Goran Vesić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je jutros radove koji se izvode u tunelu Munjino brdo, na deonici autoputa Pakovraće – Požega i uverio se da izgradnja teče po planu, kao i da će deonica biti zavšrena i puštena u saobraćaj u oktobru.

“Tunel Laz smo već skoro završili i opremili, a Munjino brdo je bio jedan od najtežih tunela za probijanje i sugurno najteži tunel koji smo kopali u Srbiji”, rekao je Vesić.

Foto: FB Goran Vesić

Dužina tunela je oko oko 2,7 kilometara, odnosno 2.755 metara u levoj, i 2.745 metara u desnoj tunelskoj traci, a kako je Vesić naveo, ostalo je da se iskopa još oko 545,4 metra u levoj i oko 525,76 metara u desnoj tunelskoj traci.

“Uspeli smo da probijemo najteže stene kada je u pitanju njena struktura i geološki sastav koja nam nije omogućavala prethodnih godina da brže radimo”, rekao je Vesić.

Foto: FB Goran Vesić

Prema njegovim rečima, kada u oktobru u saobraćaj bude puštena deonica auto-puta do Požege, kineska kompanija CRBC započeće radove na deonici prema Dugoj poljani, ka Crnoj Gori, dužine 74 kilometra.

Istovremeno, počeće i izgradnja autoputa ka Kotromanu, ka Republici Srpskoj i BiH, a u prvoj fazi radiće se deonica do Sušice, kod skretanja za Zlatibor, čime će i ta planina biti povezana na mrežu auto-puteva.