Pocetna Društvo “Školica Kockica” obeležila 20 godina rada

“Školica Kockica” obeležila 20 godina rada

210
0
Podelite

Predškolska ustanova “Školica Kockica” iz Užica svečano je obeležila 20 godina rada. U programu su učestvovali mališani iz “Školice Kockice” kao i učenici Muzičke škole “Vojislav Lale Stefanović”.

“Školica Kockica” sa radom je počela 8. marta 2004.godine kao Agencija za čuvanje dece koja pod ovim imenom radi i danas, a od 2018.godine Ministarstvo prosvete akreditovalo je i predškolsku ustanova koja radi u drugom prostoru.

Violeta Tomašević, osnivač i vlasnica “Školice Kockice” posebno se zahvalila roditeljima na dugogodišnjem poverenju, jer se svake godine povećava broj polaznika.

– I u narednim godinama trudićemo se da budemo radni, vredni i odgovorni kako bi sledili našu misiju i trajali još dugo. Za 20 godina uložili smo puno ljubavi u ovaj posao, radosti, ali bilo je i problema. U danu kada obeležavamo veliki jubilej izdvojićemo samo lepe trenutke – istakla je Tomašević.

Ona se zahvalila i Gradskoj upravi koja joj je velika podrška, kao i prijateljima, saradnicima i porodici. Dodala je da im je cilj da i narednih godina rade posvećeno i kvalitetno kako bi svi bili zadovljni.

Akreditacija za ovu ustanovu bio je veliki korak, puno su napredovali što se odrazilo i na povećan broj dece i zaposlenih. U Predškolskoj ustanovi imaju jaslenu, vrtićku i predškolsku grupu koje su za sada popunjene.

U okviru svečanog programa dodeljene su zahvalnice Gradu Užicu, KUD “Sevojno”, Pedagoškom fakultetu u Užicu, Muzičkoj školi “Vojislav Lale Stefanović” i zaposlenima Maji Simić, Nataši Murić, Jeleni Stanković i Dragani Udovičić.

Zahvalnicu za himnu “Školice Kockice” dobili su autori teksta Mirjana Brzaković, muzike Sanja Tomašević i aranžmana Aleksandar Jovanović.

Poseban recital za sve prisutne izveli su mališani pokazujući šta su sve naučili, kao i pored državne i himnu koja će ispraćati i dočekivati nove generacije.