Pocetna Politika SSP Užice: Kako će festival “kulture” u Užicu izgledati u SNS praksi

SSP Užice: Kako će festival “kulture” u Užicu izgledati u SNS praksi

184
0
Podelite

Gradski odbor Stranke slobode i pravde Užice oglasio se saopštenjem povodom projekta Prestonice kulture 2024. u kome Užice preuzima titulu od Čačka:

Nakon procvata Čačka kao Prestonice kulture, Užice preuzima tu titulu za 2024. godinu 21. marta, uz prateću svečanost na Trgu partizana. U međuvremenu je volšebno nestao prvobitni slogan ”Nije erski mračiti- kulturu na viđelo!”, valjda je prejako zazvučao i SNS sladokuscima. Čitav projekat je, kako je ranije najavljeno, trebao da ima budžet od 490 miliona dinara, a dokle je stigao ne zna se.

Svečanost na Trgu još nije ni započela, Čačak još opušteno i kulturno sija, a u Užicu gradonačelnica već preti tužbama zbog saopštenja u medijima, oko izmena ugovora i povećanja troškova predviđenih radova na rekonstrukciji plafona Gradskog kulturnog centra, za oko 50.000 evra, zbog kako navodi “zahteva mladih”.

U međuvremenu je predstavljen i štampani vodič kroz programske sadržaje, u elektronskoj formi nismo uspeli da ga pronađemo, uz nabrojanih oko 200 kulturnih događaja. U okviru projekta pored kulturnih sadržaja nalaze se i infrastrukturni projekti među kojima je i izgradnja dinarskog ribarskog naselja iz dva dela u Mokroj Gori, mestu koje je po svemu poznato sem po razvijenom ribarenju u sadašnjosti ili prošlost nebitno, jer čamaci ili ribarske mreže upletene od kanapa ili od pruća u tom kraju nikada nisu viđeni, ali sa SNS-om je sve moguće, pa tako i ovo.

U svakom slučaju očekuje nas zanimljiva kulturno, izborna godina započeta tužbama, SNS pretnjama i programskim sadržajima namenjenim uskom krugu “izabranih” isključivo po SNS ključu. A kako će sve to da izgleda u praksi, pokazali su već Užičanima tokom prethodnih “Žestivala”, kada se u okviru manifestacije održava nešto kao “Boemsko veče”, tokom koga odabrano društvo bukvalno sedi na bini uz meze, piće, muzičku pratnju i višesatno prepričava anegdote iz svog kafanskog života, a građani u publici stoje i prate “zahvalni”, što uopšte imaju mogućnost da makar i posredno dožive jedan takav “sjajan provod”. Samo što je publike iz godine u godinu sve manje, čak 10% u odnosu na prethodni popis i što će, ako se ovakva pogubna SNS politika nastavi, na kraju društvo na bini ostati da sedi samo, navodi se u saopštenju SSP Užice.