Pocetna Pozorište Balet “Kopelija” za našu sugrađanku Jelenu

Balet “Kopelija” za našu sugrađanku Jelenu

349
0
Podelite
Foto: Željko Jovanović

U čast Ljubinke Dobrojević, baletski ansambl Narodnog pozorišta iz Beograda izvešće balet “Kopelija” 9. aprila na sceni užičkog Narodnog pozorišta. U godini Prestonice kulture Srbije, Užice se seća vrhunske umetnice, igračice, koreografkinje i pedagoškinje. Sav prihod od ulaznica namenjen je podršci u lečenju naše sugrađanke Jelene Luković.

U okviru manifestcije Užice-Prestonica kulture Srbije biće izveden balet Lea Deliba KOPELIJA u koreografiji Ljubinke i Petra Dobrijevića.

U toj svetlucavoj priči o magiji i prevari punoj čarolije i romantike, u dekoru Miraša Vuskanovića i kostimima Katarine Grčić Nikolić, glavne ulogu su poverene Teodori Spasić (Svanilda), Levu Semenovu (Franc) i Jovici Begojevu (Kopelijus). U predstavi učestvuje celokupni ansambl Baleta.

KOPELIJA je raskošan balet, prepun mašte i vedrine, sa očaravajućom muzikom – mešavinom francuskog romantičarskog i ruskog neoklasičnog stila, koja kao inspiraciju pokretu, donosi široku, veličanstvenu paletu igračkih bravura koje publiku, od one najmladje, pa do baletskih sladokusaca, nijednog trenutka ne ostavljaju ravnodušnom.

Prodaja ulaznica po ceni od 1.000 dinara je na biletarnici pozorišta radnim danima od 14 do 20 časova.