Pocetna Odbojka Odbojkašice Jedinstva ponovo u Super ligi

Odbojkašice Jedinstva ponovo u Super ligi

183
0
Podelite

Ponovo će se u Užicu gledati i igrati vrhunska odbojka, jer su posle punih osam godina užičke odbojkašice u eltinom rangu takmičenja. Ulazak su ostvarile u poslednjem kolu na gostovanju u Čačku, gde su savladale domaći Borac rezultatom 1:3 (22:25, 25:19, 17:25, 17:25).

– Nema tih reči kojima bih opisala radost i oduševljenje koje osećam. Osvarile smo cilj koji smo imale od starta sezone i sve se završilo na najbolji mogući način. Borac je odigrao odlično ovu utakmicu i čestitam im na tome a mojim devojkama od srca čestitke za sve što smo tokom sezone učinile, rekla je Milena Spasojević kapiten Jedinstva.

I Sofi Čitaković je bila prezadovoljna:

– Pet godina smo se trudile, bar toliko koliko sam ja u ovom timu, i napokon smo uspele da ostvarimo naš cilj. Super ekipa Borca iz Čačka zaista je odigrala odlično ovu utakmicu, a mi smo presrećne zbog pobede i ulaska u više rang.

Trener Vladimir Medenica, takođe nije krio radost zbog ostvarenog uspeha:

– Ovom utakmicom sam zadovoljan samo u pogledu rezultata. Teška je bila i ova i utakmica pre nje, jer te utakmice koje su unapred dobijene su najgore. Drago mi je što je moja ekipa izdržala i što smo pokazali na kraju sezone da je zaslužila to prvo mesto. Nosimo peha kući, idemo da slavimo!

Vesna Čitaković Đurišić sportski direktor kluba je i najveći „krivac“ za uspeh kluba:

– Obzirom da je za sve potreban minimum jedan olimpijski ciklus od četiri godine, iako sam ja svake godine, želela, volela i pričala da ulazimo u viši rang, ali sam u duši znala da je potrebno vreme za to. A to vreme je sada došlo. Uspeli smo u poslednjem kolu da potvrdimo ono o čemu smo sanjali zadnjih osam godina, i zadnje četiri sezone koliko sam ja u Jedinstvu. Nije bilo nimalo lako ali smo uspele, rekla je Đurišić.

Predsednik Milovan Bošković je čestitajući devojkama na uspehu iskoristio priliku i da se priseti onih koji su ranije utkali sebe u istoriju Jedinstva:

– Ovo je zaista emotivan trenutak, ali bih pomenuo i ove sada aktuelene ali i one ljude koji su nekada bili u klubu i gradili deo i sredstava i života u rad kluba. U Jedinstvu se još uvek oseća njihov rad, pre svega mislim na Miću Mićića, Rajka Vidića, Vasa Mićića, Radovana Jeremića i drugi. Naravno ovo znači nova obaveza da ostanemo u Super ligi, da se pojačamo, da se radi još ozbiljnije. Ali spremni smo za nove izazove, jer pored jedne Vesne Čitaković koja je neviđeni entizijasta, dobra duša i vredna, koja ima odbojkaško znanje, nemoguće je da ne budemo spremni.