Pocetna Društvo “Toplana” spremna da greje ako bude ispod 12 stepeni

“Toplana” spremna da greje ako bude ispod 12 stepeni

238
0
Podelite

Grejna sezona zvanično je završena 15. aprila, a do 3. maja objekti će biti zagrevani danima za koje u poslednjoj prognozi prethodnog dana ili u prvoj prognozi tog dana Republički hidrometerološki zavod prognozira srednju dnevnu temperaturu 12 stepeni Celzijusa ili nižu.

Direktor JKP “Toplana” Branko Filipović izjavio je za Radio Užice da u slučaju, da i posle 3. maja prognozirana srednja dnevna temperature bude 12 stepeni Celzijusa ili niža, Gradsko veće može da naloži JKP “Gradska toplana” obezbeđivanje snabdevanja toplotnom energijom objekata i u tim danima, ukoliko postoje tehnički i tehnološki uslovi.

Govoreći o grejnoj sezoni koja je zvanično završena, Filipović je rekao da nije bilo problema sa grejanjem i da se na kraju grejne sezone svode računi.

U narednom periodu radiće se na otklanjanju nedostataka koji su primećeni, a planirani su radovi u zgradama u podstanicama, na toplovodu, kao i zamena kotlova, tako da je pred JKP “Gradska toplana”, jedno radno leto, istakao je Filipović.