Pocetna Društvo Nabavka pet minibuseva

Nabavka pet minibuseva

373
0
Podelite

– Investicija u novi kompresor za gas i pet novih minibuseva vredna je 600.000 evra. Svojim ulaganjima “Bečej prevoz” se trudi da svoje poslovanje podigne na viši nivo radi pružanja što kvalitetnije usluge putnicima – navodi za “Vesti” direktor „Užiceprevoza” koje posluje kao ogranak “Bečej prevoza” Dragan Marjanović.

Užički gradski prevoznik nabavio je pet novih minibuseva na komprimovani gas i njegov ceo vozni park sada vozi na ekološki prihvatljiv energent.

– Od pet vozila koje smo nabavili četiri su kapaciteta 27 mesta za sedenje i deset za stajanje i jedno vozilo je sa dvadeset mesta za sedenje i osam za stajanje. Na ovaj način zaokružili smo kompletan vozni park na prirodni gas i ispunili obećanje o prebacivanju vozila na CNG – navodi direktor “Užiceprevoza” koje posluje kao ogranak “Bečej prevoza”. Dodaje da je u planu nabavka još dva vozila na gas. Ističe da su ostvarili još jednu značajnu investiciju. U pitanju je kompresor za punjenje vozila prirodnim gasom što će “Užiceprevozu” pomoći u efikasnosti, smanjenju troškova poslovanja zbog manipulacije vozilima i tankovanja gasa.

“Užiceprevoz” trenutno ima 20 autobusa i pet minibuseva na gas. U rezervi su četiri vozila na dizel i planirana je i njihova zamena kada bude proradila pumpa na gas.

U preduzeću navode da će nova vozila zameniti stara koja su vozila na dizel gorivo što je ekološki značajno i učiniti prevoz boljim na linijama gde su registrovane gužve.

Vozači Vasilije Simić i Dragan Petronijević, šef saobraćaja Predrag Marković i vozač Darko Dimitrijević

– Na pravcima, recimo ka Mramoru, Spasovnjači, Jelovoj Gori pojedini polasci su bili preopterećeni i dosadašnja vozila sa brojem mesta teško su mogla da zadovolje potrebe putnika. Nabavljena vozila su ekološka i većeg kapaciteta i na ovim pravcima više neće biti gužvi – objašnjava Marjanović. On podseća da je politika cena gradskog prevoza u nadležnosti Grada Užica, ali da veruje da će biti i očekuje da će se nastaviti politika niskih cena prevoza u Užicu (karta u gradskom 50 ili recimo do Mokre Gore 140 dinara).

– “Bečej prevoz” ima ugovor o javno-privatnom partnerstvu koji definiše cene usluga i držaćemo se toga bez obzira koliko su uslovi “oštri”, ali nam je bitan kvalitet usluga koje pružamo i takvo naše ponašanje omogućava da i Grad Užice zadrži politiku popularnih cena prevoza kao do sada – dodaje on.

Kroz Autobusku stanicu dnevno prođe od 800 do hiljadu putnika bilo da žele da otputuju, ili su doputovali u Užice i u pitanju je frekventan prostor. U toku je uređenje čekaonice stanice safontanom, a radi se i projekat rekonstrukcije platoa i peronskog dela koji će definisati kretanje autobusa i putnika, a prostor će biti oplemenjen ukrasnim rastinjem. Prema Marjanoviću projekat podrazumeva stavljanje u funkciju izlaznog perona sa stanice za putnike, a biće i promena mesta za rampe kako za putnike tako i za autobuse.