Pocetna Društvo Završni radovi na pristupnom putu ka hramu u Krčagovu

Završni radovi na pristupnom putu ka hramu u Krčagovu

191
0
Podelite

Prema najavama, do kraja ove sedmice biće završeni svi radovi na novoj pristupnoj saobraćajnici do hrama pokrova Presvete Bogorodice u Krčagovu. Nakon izgradnje kišne kanalizacije, gasovoda i radova na parkingu i trotoarima, trenutno Užički „Putevi“ izvode završne radove na asfaltiranju. Izvedeni radovi vredni su oko 30 miliona dinara od čega je oko osam miliona dinara donacija užičkih „Puteva“.

“Radujemo se i kao vernici i kao predstavnici grada, što smo svi zajedno uspeli da posle vek i po podignemo ovaj hram i uradimo zaista veliki deo posla. Podsetiću vas da je grad obezbedio plac, a zatim smo 2017. godine položili kamen temeljac i otpočeli gradnju. U prethodne tri godine, urađeni su projekti, a zatim i infrastrukturni priključci, izgrađen je pomoćni objekat i evo danas asfaltira se i prilazna saobraćajnica“, izjavio je Miloš Milivojević, direktor JP “Užice razvoj”.

Protojerej stavrofor, Ivan Despić, starešina Hrama Pokrova Presvete Bogorodice podsetio je da se već tri godine ovde vrše bogosluženja.

“Ovi radovi veoma su važni, jer to pokazuje naš odnos prema svetinji. Radujemo se predstojećem Vaskrsu, ali se radujemo i pristupnom putu za naš hram. Došao nam je asfalt, ljudi će bez problema moći da lepo priđu da se parkiraju i da budu zadovoljni. Moram da istaknem izuzetno dobru saradnju sa gradom, “Putevima”, privrednicima kao i svim parohijanima. Svim našim ljudima želim srećne praznike”.

Tokom pripreme saobraćajnice urađeni su radovi neophodni za rasvetu, završen je projekat i u toku godine i taj posao biće završen.