Pocetna Društvo Usvojen plan aktivnosti za dalje delovanje u gašenju požara

Usvojen plan aktivnosti za dalje delovanje u gašenju požara

369
0
Podelite

U ranim jutarnjim časovima došlo je do urušavanja tela deponije velikih razmera koje je zatrpalo sve pristupne puteve koji su, prethodno, bili izgrađeni, i čiji cilj je bio lakši dolazak do samog žarišta zbog čega je održan sastanak Koordinacionog tima, kome je prisustvovala potpredsednica Vlade i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović. Prema njenim rečima situacija je u ovom trenutku mnogo bolja, pa se nastavljaju sve aktivnosti kako bi se požar što pre ugasio.

“Na gašenju požara angažovana je kompletna mehanizacija koja je radila i prethodnih dana, što je oko 90 kamiona i 20 bagera, i iako smo, inicijalno, delovali vrlo brzo, nemila situacija nas je opet zadesila, što neće uticati na danonoćni rad na rešavanju problema. Na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije napravili plan aktivnosti koje se odnose na nastavak sanacije dela deponije i gašenje požara, kao i na izgradnji novih pristupnih puteva sa bočnih strana, kako ne bi došlo do odrona sa vrha samog tela deponije“, rekla je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević posle sastanka.

Ona je ovom prilikom zamolila sve sugrađane da u ovoj situaciji pokažu solidarnost i da prate isključivo podatke i uputstva Zavoda za javno zdravlje Užice.

Potpredsednica Vlade i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović naglasila je da je za građane važno da znaju da su sve službe koje mogu da doprinesu uključene i da se neumorno radi na rešavanju problema.

“Želim da zahvalim MUP-u, Sektoru za vanredne situacije, Helikopterskoj jedinici, “Srbijavodama”, kao i svim javno-komunalnim i privatnim preduzećima koja su obezbedila tešku mehanizaciju.

Koordinacionom sastanku prisustvovali su predstavnici MUP-a iz Sektora za vanredne situacije, Vojske Srbije, Instituta za javno zdravlje „dr Milan Jovanović Batut“, Ministarstava zdravlja, poljoprivrede, zaštite životne sredine, Srbijavoda i Srbijašuma, i drugih relevantnih institucija.