Pocetna Izbori 2024 SSP Užice: Užičani traže da se deponija zatvori

SSP Užice: Užičani traže da se deponija zatvori

380
0
Podelite

Predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Užice, Aleksandar Veselinović obratio se javnosti saopštenjem:

Predizborna SNS-a farsa se u Užicu nastavlja punom parom, kroz koju i dalje provejava smrad s deponije, dok se građanima šalje poruka da je požar ugašen. U tu svrhu je i pompezno održano dodeljivanje zahvalnica Grada Užica “zaslužnim za gašenje požara” tačnije predstavnicima “19 privatnih i 11 komunalnih preduzeća i vatrogasnih jedinica iz Užica i drugih gradova, koji su stavili na raspolaganje ljude i mehanizaciju”. Da li je tih 100 do 120 ljudi, koji su radili u tri smene svakoga dana bilo zaštićeno adekvatnom opremom nije navedeno, a to SNS-u nije ni bitno, kao što im nije bitna ni briga o građanima ni ugrožavanje njihovog zdravlja i života, kao ni imovine od koje žive meštani Dubokog, Lokve, Tatinca ili obližnje Lužničke doline.

U istoj predizbornoj ulozi se našla i potpredsednica vlade ministarka žaštite životne sredine Irena Vujović, koja je obišla, ekološkom katastrofom dve i slovima dve, najugoženije porodice, odabrane naravno i pripremljenje od strane SNS-a, jer na zborovima gnevnih i očajnih građana, gore navedenih sela ne smeju da se pojave. Ministarka je najavila da će Duboko biti najmoderniji centar za upravljanje otpadom uz dodatno ulaganje od 30 miliona evra. Zato ovom prilikom podsećamo ministarku da se svakog utorka održavaju protesti na kojima je sve više građana i na kojima se lokalnim i republičkim vlastima šalje samo jedna poruka, a to je da građani Užica i okoline zahtevaju da se deponija pod hitno zatvori, a zemljište sanira i da ih nikakva dalja ulaganja niti SNS obećanja ne zanimaju, niti im veruju.

Deponija je izgubila upotrebnu dozvolu još pre dve godine, svi apeli i upozorenja o katastrofalnoj situaciji, lokalnu niti republičku vlast nisu interesovali, dok metan nije eksplodirao i dok se ekološka katastrofa nije desila. Užičani ne žele da bilo šta ni približno slično desi nikada više i njihova volja i odlučnost se moraju poštovati od strane državnih službenika, jer kako im i ime kazuje oni služe narodu i sprovode odluke građana, a ne odluke korumpirane SNS vlasti koja je već unapred raporedila gde će sve i kako utrošiti pomenutih 30 miliona evra. Vidimo se na protestu dragi sugrađani, Do Pobede!