Pocetna Društvo Gradonačelnica dr Jelena Raković-Radivojević i u novom mandatu

Gradonačelnica dr Jelena Raković-Radivojević i u novom mandatu

331
0
Podelite

U Užicu je konstitituisana nova gradska vlast. Za gradonačelnicu je na sednici Gradske skupštine Užica izabrana dr Jelena Raković Radovijević (SNS) koja je ovu funkciju obavljala i u prethodnom mandatu.

Zamenik gradonačelnika je dipl. ekonomista Rajko Radosavljević (SNS) zaposlen u Pošti Srbije.

iR

Gradonačelnica Užica je na sednici posle ekspozea predložila članove Gradskog veća Užica.

Dosadašnji zamenik gradonačelnika Dragoljub Stojadinović (SNS) u Gradskom veću Užica biće zadužen za resor projekti i društvene delatnosti, dok su novi članovi Vladan Virijević iz Zavetnika koji je zadužen za privredu i poljoprivredu, a Dušanka Selaković (SDP) biće zadužena za ekologiju i turizam.

iR

U užičkoj gradskoj vladi ostaju Miodrag Petković (SNS) koji će kao i u prethodnom mandatu biti zadužen za budžet i finansije i Srđan Nedeljković (SNS) većnik za javna preduzeća koji je i u prethodnoj vlasti obavljao tu dužnost.

iR

Slobodan Grbić (SPS) ostaje većnik zadužen za socijalnu politiku, kao i Zoran Lazić (PUPS) za vanredne situacije, Vladimir Sinđelić (SNS) za mesne zajednice, dok će Slobodan Šiljković (SNS) i dalje biti na čelu resora saobraćaja.

Za predsednika Gradske skupštine izabran je Branislav Mitrović – Pozitivno Užice koji je i u prethodna dva mandata obavljao ovu funkciju. Na mesto zamenika predsednika izabran je Aleksandar Drndarević (SPS), a za sekretara postavljena pravnik Jelena Subotić.

Gotovo sva kadrovska rešenja vladajuća koalicija SNS-Zdrava Srbija-SPS-PUPS-Zavetnici-JS, SNP- Pozitivno Užice-SDP-SRS podržala je sa 36 ili 37 glasova koliko i ima odbornika u užičkom parlamentu.

Odbornici užičke opozicije Užička akcija, Zeleno-levi front, DS, GG „Sloga“ nisu glasali za ovakav izbor i oštro su kritikovali prethodni učinak stare-nove vlasti.