Pocetna Društvo Sportske igre mladih na Zlatiboru i Novoj Varoši

Sportske igre mladih na Zlatiboru i Novoj Varoši

493
0
Podelite

Državno finale Plazma Sportskih igara mladih održaće se od 1-9. jula na Zlatiboru. Oko hiljadu takmičara iz preko 50 opština i gradova učestvovaće u finalu. Veliko Državno finale održaće se na sportskim terenima na Zlatiboru, izuzev finala odbojke na pesku koja će biti organizovana u Novoj Varoši.

Jedanaesta sezona Plazma Sportskih igara mladih krenula je ove godine 27. januara iz Žablja. Tokom februara i marta trideset opština i gradova u Srbiji bili su domaćini ekološke radionice Zero Waste – Budi deo Igre – Sačuvajmo našu planetu.

Ovo je treća godina kako su Sportske igre mladih deo globalnog Coca- Cola projekta „Svet bez otpada“. Coca-Cola, ovom kampanjom, želi da doprinese što pozitivnijem uticaju na okolinu i pruži rešenja za izazove povezane sa ambalažom.

Po završtku Zero Waste radionica usledili su Dunav Osiguranje Dani sporta, gde su se takmičari nadmetali u: sportskoj igri Lino „Između dve vatre“, Atletici/Trka na 60m, MIS Odbojci, Millennium Team Basketu 3×3, Coca-Cola kupu i Turniru u malom fudbalu.

Uporedo sa Danima sporta organizovana su kavlifikaciona opštinska i gradska takmičenja a potom i regionalna finala u rukometu, stonomtenisu, tenisu kao i Banca Intesa turniri u šahu.

Na Zlatiboru Plazma Sportske igre mladih će okupiti devojčice i dečake iz cele Srbije koji su prošli kroz sve faze takmičenja i plasirali se na Državno finale. Najuspešniji sa Državnog finala stiču pravo takmičenja na Međunardonom finalu Plazma Sportskih igara mladih koje će se održati krajem avgusta u Splitu.

– Opština Čajetina i Sportski savez Čajetina već dugo godina ima odličnu saradnju sa Sportskim Igrama mladih, svako dete u našoj opštini zna šta je SIM i radujem mu se svake godine. Veliki je značaj u toj saradnji, podstičemo decu da se bave sportom i ne samo onu koja već treniraju u nekom klubu, već i decu koja nemaju priliku za to. Radujemo se ponovnom susretu. Ovo će da bude drugo Državno finale koje se održava na Zlatiboru, što govori o našem prijateljstvu i saradnji – rekao je Mirko Petrović Generalni sekretar Sportskog saveza Čajetine

Takmičenja će se odvijati na tri lokacije na području opštine Čajetina i u Novoj Varoši.

Lino „Između dve vatre“ i atletika (trka na 60 m) biće održani na Trgu na Zlatiboru, MIS odbojka (dečaci) u Novom parku u Čajetini, MIS odbojka (devojčice), Millennium Team 3×3 basket, Turnir u malom fudbalu igraće se na novim terenima na Glavici u Čajetini dok će Coca-Cola kup i rukomet biti na terenima SO „Ratko Mitrović“. Državno finale u odbojci na pesku će se igrati na terinima u Novoj Varoši.